Yleisurheilukoulu ja harrasteryhmät 3-17v

Harrastetoiminnan kesäkausi 2020

Oulun Pyrinnön Yleisurheilun lasten ja nuorten harrastetoiminnassa on ryhmiä 3-17 -vuotiaille. Vuosi on jaettu kolmeen jaksoon: kevät, kesä ja syksy, joihin jokaiselle kaudelle ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittautuminen tapahtuu myClub jäsenrekisterin kautta.

Hippo Yleisurheilukoulut 3-12 -vuotiaille ovat alueelliset koulujen ulkoalueilla kokoontuvia yleisurheilukouluja. Toimintaa on kesä-heinäkuussa kerran viikossa yhteensä 9 kertaa. Hippo yleisurheilukoulun (9krt) hinta 63€. OP Oulun omistaja-asiakkaille 49€, merkitse ilmoittautumisen yhteydessä lisätietoihin “OP Oulu omistaja-asiakas”

Raatin Stadionin yleisurheilukoulut 3-12 -vuotiaille kesä-elokuussa. Monipuolisesti juoksemista, hyppäämistä ja heittämistä. Yleisurheilukoulun (13krt) hinta 91€.

Pika- ja aitajuoksun harrasteryhmät 8-12 -vuotiaille kesä-elokuussa. Pika- ja aitajuoksuharjoituksissa kehitetään nopeutta, ketteryyttä ja taitavuutta erilaisten juoksutekniikkaharjoitteiden kautta, vaihdikkaita hippaleikkejä unohtamatta. Pika- ja aitajuoksuryhmän (12krt) hinta  84€. Sopii myös yleisurheilukoululaiselle tai valmennusryhmäläiselle lisäharjoituskerraksi, jolloin hinta 48€.

Heittoryhmät 10-15 -vuotiaille kesä-elokuussa. Yleisurheilun heittolajeista innostuneille. Treeneissä tutustutaan heittoharjoitteluun motivoivalla ja positiivisella tavalla. Hyviä harjoituksia keihään-, kiekon- ja moukarinheittoon sekä kuulantyöntöön, lajitekniikan opetusta ja monipuolista heittoharjoittelua tukevaa lihaskuntoharjoittelua.

UUTTA Track&Field Pyrinnön treenit 13-17 -vuotiaille! Uusi toimintamalli mahdollistaa yleisurheilun harrastamisen ilman aikaisempaa lajitaustaa ja ilman kilpaurheilutavoitteita. Tämä on nuorille, jotka etsivät uutta harrastusta oman hyvinvoinnin tukemiseksi. Kesä-elokuun treenit (13 krt) 91€

Tarkemmat tiedot (paikat, ajat, hinnat) ja ilmoittautumisohjeet kesän ryhmistä löydät myClub tapahtumista. 

Yleisurheilukoulujen ja Pyrinnön treenien kautta voi suunnata myös valmennusryhmiin ja kilpaurheiluun. Näistä löytyy tietoa valmennusryhmien omilta sivuilta. 2012-2008 -syntyneet voivat harjoitella valmennusryhmän mukana 1-3 krt/vko ja yhden kerran kesto yleisurheilukoulun 60min sijaan 90min. Mukaan voi tulla ympärivuotisesti tai vain kesäkaudelle.

Ole rohkeasti yhteydessä jos tarvitset lisätietoja ja kaipaat apua oikean ryhmän valinnassa: Hanna Uusitalo p. 040 7285494

RYHMÄT JOISSA ON VAPAITA PAIKKOJA, NÄKYVÄT TÄLLÄ SIVULLA, VIELÄ EHTII MUKAAN!

Tiedotteet

Yleisurheilukoulu 3-12v

Yleisurheilukoulussa jokainen lapsi on tähti!

Yleisurheilukoulu on perustaitojen, juoksemisen, hyppäämisen ja heittämisen ja yleisurheilutaitojen kehittämiseen tähtäävää harrastustoimintaa 3-12 -vuotiaille lapsille. Säännöllisissä ja suunnitelluissa treeneissä liikunnan perustaitojen lisäksi lapsille opetetaan monia elämässä tarvittavia tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Täällä näet liikunnan riemua aidoimmillaan!

Yleisurheilukoulun kaksoistavoite

Yleisurheilukoulutoiminnassa pyritään samanaikaisesti kahteen päämäärään. Toinen on toiminnan tarkoituksesta tuleva perustehtävä eli asiatavoite. Se tarkoittaa liikunta- ja urheilutaitojen oppimista ja urheilullisuuteen kasvattamista. Toinen päämäärä eli tunnetavoite sisältää ryhmän yhdessä tekemisen, liikunnan ilon ja kaverit. Molemmat tavoitteet ovat yhtä tärkeitä, sillä tunnetavoitteiden toteutuminen edesauttaa asiatavoitteiden saavuttamista. Mitä mukavampi osallistujalla on olla ryhmässä, sitä paremmat mahdollisuudet hänellä on oppia ja kasvaa sekä olla osana innostavaa ryhmää. Yleisurheilukoulun ohjaaja on avainasemassa näiden tavoitteiden saavuttamisen suhteen.

Yleisurheilukoulun arvot
1. Ilo
2. Yhdessä tekeminen
3. Kasvatuksellisuus
4. Avoimuus, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo
5. Turvallisuus

Kaikille avointa!

Yleisurheilukouluun pääsevät mukaan niin kilpaurheilua harrastavat kuin ne, jotka haluavat liikkua ja nauttia yleisurheilusta ilman numerolappua. Erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret voivat osallistua huoltajan arvion mukaan itsenäisesti tai tarvittaessa avustajansa kanssa. Muiden lajien urheilijoille yleisurheilu tarjoaa monipuolista lajitaitoharjoittelua tukevaa yleistaitoharjoittelua.

Track&Field Pyrinnön treenit 13-17v

Pyrinnön treeneistä kuntoa ja hyvää fiilistä!

Track&Field Pyrinnön treenit ovat 13-17 -vuotiaiden yleisurheilun harrastustoimintaa, johon ovat tervetulleita kaikki yleisurheilusta kiinnostuneet nuoret. Track&Field Pyrinnön treenien tavoitteena on edesauttaa positiivista suhtautumista liikuntaan ja urheilullisiin elämäntapoihin. Hyvä fyysinen kunto ja kehittyminen auttavat parantamaan itsetuntoa ja koettu yhteisöllisyyden tunne tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Monipuolisesti kehittävää!

Harjoitusohjelmaan valitaan yleisurheilun juoksu-, hyppy- ja heittolajeista nuoria eniten kiinnostavat lajit. Tavoitteena on kehittää monipuolisesti nopeutta, voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Yleisurheilun lajitaitojen lisäksi kehittyy yleistaitavuus, mikä luo pohjaa monien muiden lajien harjoittelulle.

Pyrinnön treenien arvot
1. Ilo
2. Yhdessä tekeminen
3. Urheilulliset elämäntavat
4. Tasavertaisuus ja avoimuus
5. Turvallisuus

Kaikille avointa!

Pyrinnön treeneihin pääsevät mukaan kaikki nuoret. Erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret voivat osallistua huoltajan arvion mukaan itsenäisesti tai tarvittaessa avustajansa kanssa. 

Seuran jäsenyys, lisenssi ja vakuutus

Osallistuminen yleisurheilun harrastetoimintaan edellyttää seuran jäsenyyttä. Jäseneksi vuodelle 2020 voit liittyä tästä.

Seuran jäsenedut:
– Seuran toimiston henkilökunta auttaa seuran toimistolla Hakakadulla jäsenistöä
– Jäsenenä saat Oulu-kortin, seuran jäsenkortin, joka oikeuttaa lukuisiin rahanarvoisiin etuihin useissa oululaisissa liikkeissä. https://www.oulunpyrinto.fi/etusivu/liity-jaseneksi/
– Maksuton osallistuminen Pyrinnön järjestämiin yleisurheilukilpailuihin
– Saat seuran ja jaoston uutiskirjeet ja sähköpostit ja siten ensimmäisten joukossa tiedon uusista kursseista, ryhmistä ja tapahtumista.
– Saat tilausoikeuden seuran Noname seura-asuihin
– Seuran jäsenenä voit vaikuttaa myös seuran asioihin mm vuosikokouksissa ja jaostojen kokouksissa

Mikäli yleisurheilukoululainen haluaa mukaan myös kilpailutoimintaan, tulee hänelle ostaa
yleisurheilulisenssi.

Yleisurheilulisenssin hinta:
2007–2012 aikana syntyneet 20 euroa (sis. Sporttiturvan)
2013 ja myöhemmin syntyneet 10 euroa (sis. Sporttiturvan)

Lisätietoa ja linkki lisenssin ostoon löytyy:
https://www.yleisurheilu.fi/seurat/yleisurheilulisenssit/yleisurheilulisenssien-ostaminen/

Huomioithan, että jokaisella urheilijalla tulee olla oma vakuutus. Urheilijat eivät ole seuran kautta vakuutettuja.

Kurssipaikan varmistaminen ja peruutusehdot

Kurssi maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksulla. Lasku tulee olla maksettu tunnin sisällä tai ilmoittautuminen poistuu. Uudet harrastajat voivat käydä kokeilemassa yhden kerran, jonka jälkeen voi päättää jatkaako ryhmässä. Myös kokeilukerralle tulee olla tehtyä ilmoittautuminen myClubissa. Peruutukset tulee tehdä viikon (7vrk) sisällä kokeilukerrasta. Ajalleen tehdyn peruutuksen jälkeen hyvitämme kurssimaksun vähennettynä 10€ (kokeilukerta ja toimistokulut). Kurssimaksua ei palauteta, mikäli ilmoittautumista ei peruta ensimmäisen kokeilukerran jälkeen tai harrastaja lopettaa kesken kauden. Muussa tapauksessa peruuttaminen onnistuu vain lääkärintodistusta vastaan. Peruutukset kirjalllisesti otsikolla “peruutus” osoitteeseen hanna.uusitalo@oulunpyrinto.fi. Kaikkiin peruutuksiin vastataan vastausviestillä. Jokaisella ryhmällä on minimiosallistujamäärä, joka tulee täyttyä ennen kurssin alkamista. Mikäli ryhmään ei tule tarpeeksi osallistujia, ilmoitetaan ryhmän perumisesta viimeistään kaksi päivää ennen kurssin alkua sähköpostitse.

Hippo yleisurheilukoulut: Osallistumismaksu laskutetaan ja sillä on 7vrk maksuaika. Uudet harrastajat voivat käydä kokeilemassa yhden kerran, jonka jälkeen voi päättää jatkaako ryhmässä. Myös kokeilukerralle tulee olla tehtyä ilmoittautuminen myClubissa. Peruutukset tulee tehdä viikon (7vrk) sisällä kokeilukerrasta. Ajalleen tehdyn peruutuksen jälkeen hyvitämme kurssimaksun, mikäli se oli ehditty maksaa ennen kokeilukertaa. Kurssimaksua ei palauteta, mikäli ilmoittautumista ei peruta ensimmäisen kokeilukerran jälkeen tai harrastaja lopettaa kesken kauden. Muussa tapauksessa peruuttaminen onnistuu vain lääkärintodistusta vastaan. Peruutukset kirjalllisesti otsikolla “peruutus” osoitteeseen yleisurheilu@oulunpyrinto.fi. Kaikkiin peruutuksiin vastataan vastausviestillä. Jokaisella ryhmällä on minimiosallistujamäärä, joka tulee täyttyä ennen kurssin alkamista. Mikäli ryhmään ei tule tarpeeksi osallistujia, ilmoitetaan ryhmän perumisesta viimeistään kaksi päivää ennen kurssin alkua sähköpostitse.

Harrasteryhmät ovat osa Oulun Pyrinnön yleisurheilun hanketta 2019-2020: Laatua lasten ja nuorten yleisurheiluvalmennukseen

Tähän toimintaan olemme saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea.