Yleisurheilukoulu ja harrasteryhmät 3-16v

YLEISURHEILURYHMÄT KEVÄT 2020

Oulun Pyrinnön Yleisurheilun lasten ja nuorten harrastetoiminnassa on ryhmiä 3-16 -vuotiaille. Kevätkaudelle (tammi-huhti) ilmoittautuminen on auki. 

OP Oulun Hippo yleisurheilukoulut 3-7 -vuotiaille ovat alueellisia yleisurheilukouluja, jotka tuovat yleisurheilun lähelle kotia. Hippo yleisurheilukoulut kokoontuvat koulujen piha-alueella ja ulkoliikuntapaikoilla sekä talvikaudella koulujen saleissa. 

Pyrinnön yleisurheiluryhmät 6-16 -vuotiaille kokoontuvat kevätkaudella Ouluhallissa ja kesällä Raatin Stadionilla.

OP Oulun Hippo yleisurheilukoulut ja yleisurheiluryhmät ovat perustaitojen, juoksemisen, hyppäämisen ja heittämisen ja yleisurheilutaitojen kehittämiseen tähtäävää harrastustoimintaa. Säännöllisissä ja suunnitelluissa treeneissä liikunnan perustaitojen lisäksi lapsille opetetaan monia elämässä tarvittavia tunne- ja vuorovaikutustaitoja.

Yleisurheiluryhmään pääsevät mukaan niin kilpaurheilua harrastavat kuin ne, jotka haluavat liikkua ja nauttia yleisurheilusta ilman numerolappua. Muiden lajien urheilijoille yleisurheilu tarjoaa monipuolista lajitaitoharjoittelua tukevaa yleistaitoharjoittelua. 

Pika- ja aitajuoksun harrasteryhmät 7-12 -vuotiaille. Pika- ja aitajuoksuharjoituksissa kehitetään nopeutta, ketteryyttä ja taitavuutta erilaisten juoksutekniikkaharjoitteiden kautta, vaihdikkaita hippaleikkejä unohtamatta. Nämä ryhmät sopivat myös lisäharjoitukseksi yleisurheiluryhmäläiselle.

Hyppyryhmä 10-15 -vuotiaille. Hyppyryhmässä opitaan hyppäämisen perusteet ja opetellaan lajitekniikoita: pituus, korkeus, kolmiloikka ja seiväs. Hyppyharjoittelussa kehittyy kehonhallinta, iskutuksen sieto, kimmoisuus sekä rytmikyky. Opi ponnistamaan eri tavoin! Tämä ryhmä sopii myös yleisurheilukoululaiselle lisäharjoitukseksi.  

Heittoryhmät 10-15 -vuotiaille. Yleisurheilun heittolajeista innostuneille. Treeneissä tutustutaan heittoharjoitteluun motivoivalla ja positiivisella tavalla. Hyviä harjoituksia keihään-, kiekon- ja moukarinheittoon sekä kuulantyöntöön, lajitekniikan opetusta ja monipuolista heittoharjoittelua tukevaa lihaskuntoharjoittelua. Tämä ryhmä sopii myös yleisurheilukoululaiselle lisäharjoitukseksi.

Kestävyysjuoksuryhmä 10-15 -vuotiaille. Juoksusta innostuneille, jotka haluavat aloittaa kestävyysjuoksuun painottuvan yleisurheiluharjoittelun. Juoksutekniikka, motoristen taitojen kehittämistä sekä muiden yleisurheilulajien perustekniikoiden harjoittelua. Harjoitukset 2 krt/vko.

Kilpakävely-/kestävyysryhmä10-15 -vuotiaille. Kilpakävelystä innostuneille, jotka haluavat oppia kilpakävelyn tekniikkaa ja harjoittaa kestävyyttä. 

Erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret voivat osallistua ryhmiin huoltajan arvion mukaan itsenäisesti tai tarvittaessa avustajansa kanssa.

Tarkemmat tiedot (paikat, ajat, hinnat) ja ilmoittautumisohjeet ryhmistä löydät myClub tapahtumista. 

Yleisurheiluryhmien kautta voi suunnata myös valmennusryhmiin ja kilpaurheiluun. Ole rohkeasti yhteydessä jos tarvitset apua ryhmän valinnassa. 

Tiedotteet

Mikäli kaipaat apua ryhmän valinnassa, autamme mielellämme yleisurheilu@oulunpyrinto.fi

Yleisurheilukoulut ja -ryhmät 3-12v

Yleisurheilukoulussa jokainen lapsi on tähti!

Alle 12-vuotiaiden yleisurheiluryhmät perustustuvat SUL yleisurheilukoulukonseptiin.

Yleisurheilukoulu on perustaitojen, juoksemisen, hyppäämisen ja heittämisen ja yleisurheilutaitojen kehittämiseen tähtäävää harrastustoimintaa 3-12 -vuotiaille lapsille. Säännöllisissä ja suunnitelluissa treeneissä liikunnan perustaitojen lisäksi lapsille opetetaan monia elämässä tarvittavia tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Täällä näet liikunnan riemua aidoimmillaan!

Yleisurheilukoulun kaksoistavoite

Yleisurheilukoulutoiminnassa pyritään samanaikaisesti kahteen päämäärään. Toinen on toiminnan tarkoituksesta tuleva perustehtävä eli asiatavoite. Se tarkoittaa liikunta- ja urheilutaitojen oppimista ja urheilullisuuteen kasvattamista. Toinen päämäärä eli tunnetavoite sisältää ryhmän yhdessä tekemisen, liikunnan ilon ja kaverit. Molemmat tavoitteet ovat yhtä tärkeitä, sillä tunnetavoitteiden toteutuminen edesauttaa asiatavoitteiden saavuttamista. Mitä mukavampi osallistujalla on olla ryhmässä, sitä paremmat mahdollisuudet hänellä on oppia ja kasvaa sekä olla osana innostavaa ryhmää. Yleisurheilukoulun ohjaaja on avainasemassa näiden tavoitteiden saavuttamisen suhteen.

Yleisurheilukoulun arvot
1. Ilo
2. Yhdessä tekeminen
3. Kasvatuksellisuus
4. Avoimuus, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo
5. Turvallisuus

Kaikille avointa!

Yleisurheilukouluun pääsevät mukaan niin kilpaurheilua harrastavat kuin ne, jotka haluavat liikkua ja nauttia yleisurheilusta ilman numerolappua. Erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret voivat osallistua huoltajan arvion mukaan itsenäisesti tai tarvittaessa avustajansa kanssa. Muiden lajien urheilijoille yleisurheilu tarjoaa monipuolista lajitaitoharjoittelua tukevaa yleistaitoharjoittelua.

Yleisurheiluryhmät 13-16v

Pyrinnön yleisurheiluryhmien treeneistä kuntoa ja hyvää fiilistä!

Pyrinnön treenit ovat 13-16 -vuotiaiden yleisurheilun harrastustoimintaa, johon ovat tervetulleita kaikki yleisurheilusta kiinnostuneet nuoret. Pyrinnön treenien tavoitteena on edesauttaa positiivista suhtautumista liikuntaan ja urheilullisiin elämäntapoihin. Hyvä fyysinen kunto ja kehittyminen auttavat parantamaan itsetuntoa ja koettu yhteisöllisyyden tunne tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Monipuolisesti kehittävää!

Harjoitusohjelmaan valitaan yleisurheilun juoksu-, hyppy- ja heittolajeista nuoria eniten kiinnostavat lajit. Tavoitteena on kehittää monipuolisesti nopeutta, voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Yleisurheilun lajitaitojen lisäksi kehittyy yleistaitavuus, mikä luo pohjaa monien muiden lajien harjoittelulle.

Pyrinnön treenien arvot
1. Ilo
2. Yhdessä tekeminen
3. Urheilulliset elämäntavat
4. Tasavertaisuus ja avoimuus
5. Turvallisuus

Kaikille avointa!

Pyrinnön treeneihin pääsevät mukaan kaikki nuoret. Erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret voivat osallistua huoltajan arvion mukaan itsenäisesti tai tarvittaessa avustajansa kanssa. 

Seuran jäsenyys, lisenssi ja vakuutus

Osallistuminen yleisurheilun harrastetoimintaan edellyttää seuran jäsenyyttä. Jäsenmaksu 2021 lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiin. Jäsenmaksu on 25€/vuosi. 

Jokaisella lapsella tulee olla oma vakuutus. Urheilijat eivät ole seuran kautta vakuutettuja. Suosittelemme hankkimaan Yleisurheilulisenssin:

2014 ja myöhemmin syntyneet 10 euroa (sis. Sporttiturvan)

2008–2013 aikana syntyneet 20 euroa (sis. Sporttiturvan)

2007 tai aiemmin syntyneet 30 euroa (HUOM! ei sisällä Sporttiturvaa)

Sporttiturva 2007–2004 syntyneet  25 euroa (C-vakuutus)

Lisenssi on kilpailulupa virallisiin kilpailuihin, mutta vaikka ei kilpailisi niin erityisesti 2008- ja nuoremmille se kannattaa hankkia Sporttiturvan vuoksi.

Sporttiturva toimii yhteistyössä Pohjola Sairaalan hoitopolun kanssa.

Kurssipaikan varmistaminen ja peruutusehdot

Kurssi maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksulla. Lasku tulee olla maksettu tunnin sisällä tai ilmoittautuminen poistuu. Uudet harrastajat voivat käydä kokeilemassa yhden kerran, jonka jälkeen voi päättää jatkaako ryhmässä. Myös kokeilukerralle tulee olla tehtyä ilmoittautuminen myClubissa. Peruutukset tulee tehdä viikon (7vrk) sisällä kokeilukerrasta. Ajalleen tehdyn peruutuksen jälkeen hyvitämme kurssimaksun vähennettynä 10€ (kokeilukerta ja toimistokulut). Kurssimaksua ei palauteta, mikäli ilmoittautumista ei peruta ensimmäisen kokeilukerran jälkeen tai harrastaja lopettaa kesken kauden. Muussa tapauksessa peruuttaminen onnistuu vain lääkärintodistusta vastaan. Peruutukset kirjalllisesti otsikolla “peruutus” osoitteeseen jessika.raudaskoski@oulunpyrinto.fi. Kaikkiin peruutuksiin vastataan vastausviestillä. Jokaisella ryhmällä on minimiosallistujamäärä, joka tulee täyttyä ennen kurssin alkamista. Mikäli ryhmään ei tule tarpeeksi osallistujia, ilmoitetaan ryhmän perumisesta viimeistään kaksi päivää ennen kurssin alkua sähköpostitse.

Mikäli kurssikertoja joudutaan perumaan seurasta riippumattomista syistä, järjestetään korvaavat kerrat erikseen ilmoitattavina aikoina.