Yleisurheilukoulu ja harrasteryhmät 3-16v

YLEISURHEILURYHMÄT SYKSY 2020

Oulun Pyrinnön Yleisurheilun lasten ja nuorten harrastetoiminnassa on ryhmiä 3-16 -vuotiaille. Syyskauden ryhmät ovat aloittaneet syyskuussa ja tältä sivulta löydät ryhmät, joihin on vielä vapaita paikkoja. Tapahtumissa näkyvät hinnat on päivitetty syyskuun lopussa harjoittelukaudelle loka-joulukuu. 

OP Oulun Hippo yleisurheilukoulut 3-7 -vuotiaille ovat alueellisia yleisurheilukouluja, jotka tuovat yleisurheilun lähelle kotia. Hippo yleisurheilukoulut kokoontuvat koulujen piha-alueella ja ulkoliikuntapaikoilla sekä talvikaudella koulujen saleissa. Alueellisten Hippo yleisurheilukoulujen yhteistyökumppani on OP Oulu, jonka omistaja-asiakkaat saavat kurssimaksun alennettuun hintaan 16.8.2020 saakka.

Pyrinnön yleisurheiluryhmät 6-16 -vuotiaille kokoontuvat Raatin stadionilla ja syysloman jälkeen Ouluhallissa. 

OP Oulun Hippo yleisurheilukoulut ja yleisurheiluryhmät ovat perustaitojen, juoksemisen, hyppäämisen ja heittämisen ja yleisurheilutaitojen kehittämiseen tähtäävää harrastustoimintaa. Säännöllisissä ja suunnitelluissa treeneissä liikunnan perustaitojen lisäksi lapsille opetetaan monia elämässä tarvittavia tunne- ja vuorovaikutustaitoja.

Yleisurheiluryhmään pääsevät mukaan niin kilpaurheilua harrastavat kuin ne, jotka haluavat liikkua ja nauttia yleisurheilusta ilman numerolappua. Muiden lajien urheilijoille yleisurheilu tarjoaa monipuolista lajitaitoharjoittelua tukevaa yleistaitoharjoittelua. 

Pika- ja aitajuoksun harrasteryhmät 7-12 -vuotiaille. Pika- ja aitajuoksuharjoituksissa kehitetään nopeutta, ketteryyttä ja taitavuutta erilaisten juoksutekniikkaharjoitteiden kautta, vaihdikkaita hippaleikkejä unohtamatta. Nämä ryhmät sopivat myös lisäharjoitukseksi yleisurheiluryhmäläiselle.

Hyppyryhmä 10-12 -vuotiaille. Hyppyryhmässä opitaan hyppäämisen perusteet ja opetellaan lajitekniikoita: pituus, korkeus, kolmiloikka ja seiväs. Hyppyharjoittelussa kehittyy kehonhallinta, iskutuksen sieto, kimmoisuus sekä rytmikyky. Opi ponnistamaan eri tavoin! Tämä ryhmä sopii myös yleisurheilukoululaiselle lisäharjoitukseksi.  

Heittoryhmät 10-15 -vuotiaille. Yleisurheilun heittolajeista innostuneille. Treeneissä tutustutaan heittoharjoitteluun motivoivalla ja positiivisella tavalla. Hyviä harjoituksia keihään-, kiekon- ja moukarinheittoon sekä kuulantyöntöön, lajitekniikan opetusta ja monipuolista heittoharjoittelua tukevaa lihaskuntoharjoittelua. Tämä ryhmä sopii myös yleisurheilukoululaiselle lisäharjoitukseksi.

Kestävyysjuoksuryhmä 10-15 -vuotiaille. Juoksusta innostuneille, jotka haluavat aloittaa kestävyysjuoksuun painottuvan yleisurheiluharjoittelun. Juoksutekniikka, motoristen taitojen kehittämistä sekä muiden yleisurheilulajien perustekniikoiden harjoittelua.

Kilpakävely-/kestävyysryhmä10-15 -vuotiaille. 

Erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret voivat osallistua huoltajan arvion mukaan itsenäisesti tai tarvittaessa avustajansa kanssa.

Tarkemmat tiedot (paikat, ajat, hinnat) ja ilmoittautumisohjeet ryhmistä löydät myClub tapahtumista. Tässä näkyvät ryhmät, joihin on vapaita paikkoja. 

Yleisurheiluryhmien kautta voi suunnata myös valmennusryhmiin ja kilpaurheiluun. Näistä löytyy tietoa valmennusryhmien omilta sivuilta. 

 

Tiedotteet

Mikäli kaipaat apua ryhmän valinnassa, autamme mielellämme yleisurheilu@oulunpyrinto.fi

Yleisurheilukoulut ja -ryhmät 3-12v

Yleisurheilukoulussa jokainen lapsi on tähti!

Yleisurheilukoulu on perustaitojen, juoksemisen, hyppäämisen ja heittämisen ja yleisurheilutaitojen kehittämiseen tähtäävää harrastustoimintaa 3-12 -vuotiaille lapsille. Säännöllisissä ja suunnitelluissa treeneissä liikunnan perustaitojen lisäksi lapsille opetetaan monia elämässä tarvittavia tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Täällä näet liikunnan riemua aidoimmillaan!

Yleisurheilukoulun kaksoistavoite

Yleisurheilukoulutoiminnassa pyritään samanaikaisesti kahteen päämäärään. Toinen on toiminnan tarkoituksesta tuleva perustehtävä eli asiatavoite. Se tarkoittaa liikunta- ja urheilutaitojen oppimista ja urheilullisuuteen kasvattamista. Toinen päämäärä eli tunnetavoite sisältää ryhmän yhdessä tekemisen, liikunnan ilon ja kaverit. Molemmat tavoitteet ovat yhtä tärkeitä, sillä tunnetavoitteiden toteutuminen edesauttaa asiatavoitteiden saavuttamista. Mitä mukavampi osallistujalla on olla ryhmässä, sitä paremmat mahdollisuudet hänellä on oppia ja kasvaa sekä olla osana innostavaa ryhmää. Yleisurheilukoulun ohjaaja on avainasemassa näiden tavoitteiden saavuttamisen suhteen.

Yleisurheilukoulun arvot
1. Ilo
2. Yhdessä tekeminen
3. Kasvatuksellisuus
4. Avoimuus, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo
5. Turvallisuus

Kaikille avointa!

Yleisurheilukouluun pääsevät mukaan niin kilpaurheilua harrastavat kuin ne, jotka haluavat liikkua ja nauttia yleisurheilusta ilman numerolappua. Erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret voivat osallistua huoltajan arvion mukaan itsenäisesti tai tarvittaessa avustajansa kanssa. Muiden lajien urheilijoille yleisurheilu tarjoaa monipuolista lajitaitoharjoittelua tukevaa yleistaitoharjoittelua.

Yleisurheiluryhmät 13-16v

Pyrinnön treeneistä kuntoa ja hyvää fiilistä!

Pyrinnön treenit ovat 13-16 -vuotiaiden yleisurheilun harrastustoimintaa, johon ovat tervetulleita kaikki yleisurheilusta kiinnostuneet nuoret. Pyrinnön treenien tavoitteena on edesauttaa positiivista suhtautumista liikuntaan ja urheilullisiin elämäntapoihin. Hyvä fyysinen kunto ja kehittyminen auttavat parantamaan itsetuntoa ja koettu yhteisöllisyyden tunne tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Monipuolisesti kehittävää!

Harjoitusohjelmaan valitaan yleisurheilun juoksu-, hyppy- ja heittolajeista nuoria eniten kiinnostavat lajit. Tavoitteena on kehittää monipuolisesti nopeutta, voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Yleisurheilun lajitaitojen lisäksi kehittyy yleistaitavuus, mikä luo pohjaa monien muiden lajien harjoittelulle.

Pyrinnön treenien arvot
1. Ilo
2. Yhdessä tekeminen
3. Urheilulliset elämäntavat
4. Tasavertaisuus ja avoimuus
5. Turvallisuus

Kaikille avointa!

Pyrinnön treeneihin pääsevät mukaan kaikki nuoret. Erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret voivat osallistua huoltajan arvion mukaan itsenäisesti tai tarvittaessa avustajansa kanssa. 

Seuran jäsenyys, lisenssi ja vakuutus

Osallistuminen yleisurheilun harrastetoimintaan edellyttää seuran jäsenyyttä. Jäseneksi vuodelle 2020 voit liittyä tästä.

Seuran jäsenedut:
– Seuran toimiston henkilökunta auttaa seuran toimistolla Hakakadulla jäsenistöä
– Jäsenenä saat Oulu-kortin, seuran jäsenkortin, joka oikeuttaa lukuisiin rahanarvoisiin etuihin useissa oululaisissa liikkeissä. https://www.oulunpyrinto.fi/etusivu/liity-jaseneksi/
– Maksuton osallistuminen Pyrinnön järjestämiin yleisurheilukilpailuihin
– Saat seuran ja jaoston uutiskirjeet ja sähköpostit ja siten ensimmäisten joukossa tiedon uusista kursseista, ryhmistä ja tapahtumista.
– Saat tilausoikeuden seuran Noname seura-asuihin
– Seuran jäsenenä voit vaikuttaa myös seuran asioihin mm vuosikokouksissa ja jaostojen kokouksissa

Mikäli yleisurheilukoululainen haluaa mukaan myös kilpailutoimintaan, tulee hänelle ostaa
yleisurheilulisenssi.

Yleisurheilulisenssin hinta:
2007–2012 aikana syntyneet 20 euroa (sis. Sporttiturvan)
2013 ja myöhemmin syntyneet 10 euroa (sis. Sporttiturvan)

Lisätietoa ja linkki lisenssin ostoon löytyy:
https://www.yleisurheilu.fi/seurat/yleisurheilulisenssit/yleisurheilulisenssien-ostaminen/

Huomioithan, että jokaisella urheilijalla tulee olla oma vakuutus. Urheilijat eivät ole seuran kautta vakuutettuja.

Kurssipaikan varmistaminen ja peruutusehdot

Kurssi maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksulla. Lasku tulee olla maksettu tunnin sisällä tai ilmoittautuminen poistuu. Uudet harrastajat voivat käydä kokeilemassa yhden kerran, jonka jälkeen voi päättää jatkaako ryhmässä. Myös kokeilukerralle tulee olla tehtyä ilmoittautuminen myClubissa. Peruutukset tulee tehdä viikon (7vrk) sisällä kokeilukerrasta. Ajalleen tehdyn peruutuksen jälkeen hyvitämme kurssimaksun vähennettynä 10€ (kokeilukerta ja toimistokulut). Kurssimaksua ei palauteta, mikäli ilmoittautumista ei peruta ensimmäisen kokeilukerran jälkeen tai harrastaja lopettaa kesken kauden. Muussa tapauksessa peruuttaminen onnistuu vain lääkärintodistusta vastaan. Peruutukset kirjalllisesti otsikolla “peruutus” osoitteeseen hanna.uusitalo@oulunpyrinto.fi. Kaikkiin peruutuksiin vastataan vastausviestillä. Jokaisella ryhmällä on minimiosallistujamäärä, joka tulee täyttyä ennen kurssin alkamista. Mikäli ryhmään ei tule tarpeeksi osallistujia, ilmoitetaan ryhmän perumisesta viimeistään kaksi päivää ennen kurssin alkua sähköpostitse.

Mikäli kurssikertoja joudutaan perumaan seurasta riippumattomista syistä, järjestetään korvaavat kerrat erikseen ilmoitattavina aikoina.