Yleisurheilukoulu ja harrasteryhmät 3-16v

YLEISURHEILURYHMÄT KESÄ 2021

Oulun Pyrinnön Yleisurheilun lasten ja nuorten harrastetoiminnassa on ryhmiä 3-16 -vuotiaille. Ilmoittautuminen kesäkaudelle 2021 on avoinna ja tapahtuu myClub jäsenrekisterin kautta.

OP Oulun Hippo yleisurheilukoulut 3-11 -vuotiaille ovat alueellisia yleisurheilukouluja, jotka tuovat yleisurheilun lähelle kotia. Hippo yleisurheilukoulut kokoontuvat koulujen piha-alueella ja ulkoliikuntapaikoilla sekä talvikaudella koulujen saleissa. 

Pyrinnön yleisurheiluryhmät 3-16 -vuotiaille kokoontuvat kesällä Raatin Stadionilla ja 6-16 -vuotiaat talvikaudella Ouluhallissa.

OP Oulun Hippo yleisurheilukoulut ja yleisurheiluryhmät ovat perustaitojen, juoksemisen, hyppäämisen ja heittämisen ja yleisurheilutaitojen kehittämiseen tähtäävää harrastustoimintaa. Säännöllisissä ja suunnitelluissa treeneissä liikunnan perustaitojen lisäksi lapsille opetetaan monia elämässä tarvittavia tunne- ja vuorovaikutustaitoja.

Yleisurheiluryhmään pääsevät mukaan niin kilpaurheilua harrastavat kuin ne, jotka haluavat liikkua ja nauttia yleisurheilusta ilman numerolappua. Muiden lajien urheilijoille yleisurheilu tarjoaa monipuolista lajitaitoharjoittelua tukevaa yleistaitoharjoittelua. 

Pika- ja aitajuoksun harrasteryhmät 7-16 -vuotiaille. Pika- ja aitajuoksuharjoituksissa kehitetään nopeutta, ketteryyttä ja taitavuutta erilaisten juoksutekniikkaharjoitteiden kautta, vaihdikkaita hippaleikkejä unohtamatta. Nämä ryhmät sopivat myös lisäharjoitukseksi yleisurheiluryhmäläiselle.

Hyppyryhmä 10-15 -vuotiaille. Hyppyryhmässä opitaan hyppäämisen perusteet ja opetellaan lajitekniikoita: pituus, korkeus, kolmiloikka ja seiväs. Hyppyharjoittelussa kehittyy kehonhallinta, iskutuksen sieto, kimmoisuus sekä rytmikyky. Opi ponnistamaan eri tavoin! Tämä ryhmä sopii myös yleisurheilukoululaiselle lisäharjoitukseksi.  

Heittoryhmät 10-15 -vuotiaille. Yleisurheilun heittolajeista innostuneille. Treeneissä tutustutaan heittoharjoitteluun motivoivalla ja positiivisella tavalla. Hyviä harjoituksia keihään-, kiekon- ja moukarinheittoon sekä kuulantyöntöön, lajitekniikan opetusta ja monipuolista heittoharjoittelua tukevaa lihaskuntoharjoittelua. Tämä ryhmä sopii myös yleisurheilukoululaiselle lisäharjoitukseksi.

Kestävyysjuoksuryhmä 10-15 -vuotiaille. Juoksusta innostuneille, jotka haluavat aloittaa kestävyysjuoksuun painottuvan yleisurheiluharjoittelun. Juoksutekniikka, motoristen taitojen kehittämistä sekä muiden yleisurheilulajien perustekniikoiden harjoittelua. Harjoitukset 2 krt/vko.

Kilpakävely-/kestävyysryhmä 10-15 -vuotiaille. Kilpakävelystä innostuneille, jotka haluavat oppia kilpakävelyn tekniikkaa ja harjoittaa kestävyyttä. 

Erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret voivat osallistua ryhmiin huoltajan arvion mukaan itsenäisesti tai tarvittaessa avustajansa kanssa.

Koronaepidemia Haluamme tehdä yhdessä vastuullista seuratoimintaa. Noudatamme toiminnassamme Valtioneuvoston, THL:n ja AVI:n sekä Oulun Kaupungin ajantasaisia ohjeistuksia, suosituksia ja määräyksiä koronavirusepidemiasta sekä ohjeistamme Olympiakomitean ja lajiliittojen suosituksia terveysturvallisesta toiminnasta koronaepidemian kaikissa vaiheissa.  

Tarkemmat tiedot (paikat, ajat, hinnat) ja ilmoittautumisohjeet ryhmistä löydät myClub tapahtumista. 

Kesän 2021 hinnat:

OP Oulun omistaja-asiakkaan etuna Oulun Pyrinnön OP Oulu Hippo Yleisurheilukoulu 59€ (normaali 77€), etu 18€. Etu on voimassa 30.4.2021 mennessä tehtyihin ilmoittautumisiin. Omistaja-hinta valitaan ilmoittautumisen maksun yhteydessä.

Hippo alueelliset yleisurheilukoulut 77€/9krt

Raatin yleisurheiluryhmät 110€ / 13krt

Lajiryhmät lisäharjoituksena 75€/13krt

Seuran jäsenmaksu 25€/vuosi

 

Tiedotteet

Mikäli kaipaat apua ryhmän valinnassa, autamme mielellämme jessika.raudaskoski@oulunpyrinto.fi

Yleisurheiluryhmien kautta voi suunnata myös valmennusryhmiin ja kilpaurheiluun. 

Seuran jäsenyys, lisenssi ja vakuutus

Osallistuminen yleisurheilun harrastetoimintaan edellyttää seuran jäsenyyttä. Jäsenmaksu 2021 lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiin. Jäsenmaksu on 25€/vuosi. 

Jokaisella lapsella tulee olla oma vakuutus. Urheilijat eivät ole seuran kautta vakuutettuja. Suosittelemme hankkimaan Yleisurheilulisenssin:

2014 ja myöhemmin syntyneet 10 euroa (sis. Sporttiturvan)

2008–2013 aikana syntyneet 20 euroa (sis. Sporttiturvan)

2007 tai aiemmin syntyneet 30 euroa (HUOM! ei sisällä Sporttiturvaa)

Sporttiturva 2007–2004 syntyneet  25 euroa (C-vakuutus)

Lisenssi on kilpailulupa virallisiin kilpailuihin, mutta vaikka ei kilpailisi niin erityisesti 2008- ja nuoremmille se kannattaa hankkia Sporttiturvan vuoksi.

Sporttiturva toimii yhteistyössä Pohjola Sairaalan hoitopolun kanssa.

Kurssipaikan varmistaminen ja peruutusehdot

Kurssi maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksulla. Lasku tulee olla maksettu tunnin sisällä tai ilmoittautuminen poistuu. Uudet harrastajat voivat käydä kokeilemassa yhden kerran, jonka jälkeen voi päättää jatkaako ryhmässä. Myös kokeilukerralle tulee olla tehtyä ilmoittautuminen myClubissa. Peruutukset tulee tehdä viikon (7vrk) sisällä kokeilukerrasta. Ajalleen tehdyn peruutuksen jälkeen hyvitämme kurssimaksun vähennettynä 10€ (kokeilukerta ja toimistokulut). Kurssimaksua ei palauteta, mikäli ilmoittautumista ei peruta ensimmäisen kokeilukerran jälkeen tai harrastaja lopettaa kesken kauden. Muussa tapauksessa peruuttaminen onnistuu vain lääkärintodistusta vastaan. Peruutukset kirjalllisesti otsikolla “peruutus” osoitteeseen info@oulunpyrinto.fi. Kaikkiin peruutuksiin vastataan vastausviestillä. Jokaisella ryhmällä on minimiosallistujamäärä, joka tulee täyttyä ennen kurssin alkamista. Mikäli ryhmään ei tule tarpeeksi osallistujia, ilmoitetaan ryhmän perumisesta viimeistään kaksi päivää ennen kurssin alkua sähköpostitse.

Mikäli kurssikertoja joudutaan perumaan seurasta riippumattomista syistä, järjestetään korvaavat kerrat erikseen ilmoitattavina aikoina.