Telinevoimisteluryhmät

LASTEN JA NUORTEN TELINEVOIMISTELURYHMÄT

Oulun Pyrinnöstä löytyy paljon erilaisia telinevoimisteluryhmiä, jotta jokainen voimistelusta innostunut pääsee mukaan lajin pariin! Viikottaisten harjoitusten lisäksi voimistelijat voivat osallistua seuran järjestämille leireille. Kevätkauden harrasteryhmien kausi päättyy kun harjoituskertoja on pidetty 17. 

Syksyn ilmoittautuminen avataan heinäkuussa. Kaudella 2018-2019 ja kesäkurssilla mukana olleet voimistelijat saavat mahdollisuuden ilmoittautua ryhmiin ensin. Vapaat paikat avataan kotisivuille tämän jälkeen 

Harrasteryhmien harjoituspaikkoina toimivat:

  • Korpimetson koulu, Metsokangas
  • Kaakkurin Koulu
  • Linnanmaan Liikuntahalli
  • Toppilan liikuntatal

Yleistä infoa harjoituksista:

  • Paikalle kannattaa tulla ajoissa, viimeistään 5 min ennen harjoitusten alkua, jotta harjoitus pääsee heti alkamaan. 
  • Harjoituksissa päällä seuran virallinen harjoitusjumppis tai joustavat trikoot ja t-paista 
  • Pitkät hiukset tulee olla kiinni ja korut poistettuna
  • Mukaan juomapullo ja harjoituksissa tarvittavat varusteet. 
  • Huomioithan että jokaisella voimistelijalla tulee olla vakuutus. Voimistelijat eivät ole seuran kautta vakuutettuja.

Seuran harjoitusjumppistilaus tehdään kootusti seuran kautta syksyisin ja keväisin

Tytöt ja pojat

Ryhdikäs, voimakas ja notkea – tätä kaikkea on Oulun Pyrinnön telinevoimistelija. Telinevoimistelussa harjoitellaan myös voimaa ja perusvoimistelua, jotka ovat tärkeä osa telinevoimistelua. 

Voimistelukoulut tarkoitettu 2011-2012 syntyneille tytöille

Voimistelukoulussa mennään syvemmälle telinevoimistelun maailmaan. Jumpalla harjoitellaan mm. kehonhallintaa, akrobaattisia liikkeitä, tutustutaan telinevoimistelussa käytettäviin telineisiin ja harjoitellaan ryhmätyötaitoja ja parityöskentelyä.

Ninjajumpat 2013-2014 syntyneille pojille

Ninjajumpalla suoritetaan kauden aikana Voimisteluliiton Staramerkki. Staramerkki pitää sisällään mm. helppoja voimistelun perusliikkeitä. Liikkeet tullaan suorittamaan normaalien harjoitusten sisällä. Voimistelija saa kauden päättyessä itselleen stara-passin mistä suoritukset näkyvät.

Prinsessajumpat tarkoitettu 2013-2014 syntyneille tytöille

Prinsessajumpalla suoritetaan kauden aikana Voimisteluliiton Staramerkki. Staramerkki pitää sisällään mm. helppoja voimistelun perusliikkeitä. Liikkeet tullaan suorittamaan normaalien harjoitusten sisällä. Voimistelija saa kauden päättyessä itselleen stara-passin mistä suoritukset näkyvät.

Perheakro

Perheakro tarkoitettu 2-3 vuotiaille. Perheakrossa jumpalla ollaan yhdessä oman aikuisen kanssa.

Tunneilla harjoitellaan mm. motorisia taitoja, välineiden käsittelytaitoja (kuten pallo, naru, maila) liikkuvuutta sekä akrobaattisia liikkeitä kuten kuperkeikkaa, kärrynpyörää, käsilläseisontaa jne. Tunnit sisältävät myös pari akrobatiaa yhdessä aikuisen kanssa.

Lisäharjoitusryhmät ja merkkiryhmät

Jotta voit osallistua merkkiryhmään tai lisäharjoitusryhmään pitää kuulua perusryhmään. Voimistelija ei voi osallistua sekä merkkiryhmään että lisäharjoitusryhmään.

Merkit tulee suorittaa seuraavassa järjestyksessä. Tähtimerkki seuran oma merkki joka tulee olla suoritettu ennen kuin voi aloittaa suorittamaan liiton merkkejä. Tähtimerkki suoritetaan omassa ryhmässä. Merkkijärjestys on seuraava Pronssimerkki, Hopeamerkki, Kultamerkki. Seuraavaan merkkiryhmään voi ilmoittautua mikäli edellinen on kokonaan suoritettu tai edellisestä merkistä suorittamatta max 3 liikettä.

Lisäharjoitusryhmä on tarkoitettu niille joilla tähtimerkki kesken tai eivät halua suorittaa liiton merkkijärjestelmää. Nimensäkin mukaan tarjoaa mahdollisuuden harjoitella enemmän.

Aikuisten ryhmät

Aikuisten telinevoimisteluryhmiä on tällä hetkellä 5. Tarjolla on yksi jatkoryhmä ja muut ryhmät ovat alkeisryhmiä. Harjoittelupaikkoina ovat Linnanmaan liikuntahalli ja Ouluhalli. Mukaan voi tullailman mitään aiempaa telinevoimistelutaustaa. Osa aikuisharrastajistamme on innostunut myös kilpailemaan.