Telinevoimisteluryhmät

Lasten ja nuorten telinevoimisteluryhmät 

Oulun Pyrinnöstä löytyy erilaisia telinevoimisteluryhmiä, jotta jokainen voimistelusta innostunut pääsee mukaan lajin pariin! Telinevoimisteluharrastus kehittää niin kuntotekijöitä kuin motorisia perustaitoja. Lasten ja nuorten voimistelutunnit antavat hyvän pohjan myös muiden urheilulajien harrastamiseen sekä eväät liikunnalliselle elämäntavalle. Viikottaisten harjoitusten lisäksi Pyrinnön telinevoimistelijat voivat osallistua seuran järjestämille leireille sekä näyttötapahtumiin. Ilmoittautuminen tehdään aina syys- ja kevätkaudeksi. Tervetuloa mukaan kehittymään hyvässä seurassa! 

Ilmoittautumislinkit syyskauden vapaisiin paikkoihin löytyy osoitteessta https://www.oulunpyrinto.fi/news/telinevoimisteluryhmien-syyskausi/

Harrasteryhmien harjoituspaikkoina toimivat Toppilan liikuntatalo, Linnanmaan liikuntahalli, Kaakkurin koulu sekä Metsokankaan koulu. 

Tyttöjen ja poikien telinevoimistelu 

Ryhdikäs, voimakas ja notkea – tätä kaikkea on Oulun Pyrinnön telinevoimistelija. Tunneilla harjoitellaan telinevoimistelun perusteita, unohtamatta voimaa ja perusvoimistelua, jotka ovat tärkeä osa telinevoimistelua. Harjoituksissa jokainen voimistelija saa harjoitella omalla tasollaan koulutettujen valmentajien ohjaamana. Voimistelijat voivat osallistua halutessaan näyttötapahtumiin ja seuran leiripäiviin. 

Voimistelukoulut tarkoitettu 2012-2013 syntyneille tytöille

Voimistelukoulussa mennään syvemmälle telinevoimistelun maailmaan. Tunnin mittaisen harjoituksen aikana harjoitellaan mm. telineitä (hyppy, nojapuut, puomi ja permanto) kehonhallintaa, perusvoimaa ja harjoitellaan ryhmätyötaitoja ja parityöskentelyä. Voimistelijat voivat halutessaan osallistua näyttötapahtumiin ja seuran leiripäiviin. 

Ninjajumpat 2014-2015 syntyneille pojille

Ninjajumppa on tarkoitettu 2015-2014 syntyneille pojille. 45 minuutin mittaisen harjoituksen aikana kehitetään liikekoordinaatiota, tasapainoa, notkeutta ja perusvoimaa voimistelullisin keinoin eri telineillä ja trampoliinilla. Halutessaan voimistelijat pääsevät näyttämään taitojaan syksyn näyttötapahtumassa. 

Prinsessajumpat tarkoitettu 2014-2015 syntyneille tytöille

Prinsessajumppa on tarkoitettu 2015-2014 syntyneille tytöille. 45 minuutin mittaisen harjoituksen aikana kehitetään liikekoordinaatiota, tasapainoa, notkeutta ja perusvoimaa voimistelullisin keinoin eri telineillä ja trampoliinilla. Halutessaan voimistelijat pääsevät näyttämään taitojaan syksyn näyttötapahtumassa. 

Perheakro

Perheakro tarkoitettu 2-3 vuotiaille. Perheakrossa jumpalla ollaan yhdessä oman aikuisen kanssa.

Tunneilla harjoitellaan mm. motorisia taitoja, välineiden käsittelytaitoja (kuten pallo, naru, maila) liikkuvuutta sekä akrobaattisia liikkeitä kuten kuperkeikkaa, kärrynpyörää, käsilläseisontaa jne. Tunnit sisältävät myös pari akrobatiaa yhdessä aikuisen kanssa. Harjoituskerran pituus 45 minuuttia.

Merkkiryhmät

Meidän telinevoimisteluryhmissä voit suorittaa voimisteluliiton merkkejä ja edetä myös harrastuksessasi! 

Merkit tulee suorittaa seuraavassa järjestyksessä. Kuparimerkki tulee olla suoritettu ennen kuin voi aloittaa suorittamaan liiton merkkejä. Kuparimerkki suoritetaan omassa ryhmässä. Merkkijärjestys on seuraava Pronssimerkki, Hopeamerkki, Kultamerkki. Seuraavaan merkkiryhmään voi ilmoittautua mikäli edellinen on kokonaan suoritettu tai edellisestä merkistä suorittamatta max 3 liikettä Huomioithan, jotta voit osallistua merkkiryhmään pitää kuulua myös perusryhmään.

Aikuisten ryhmät

Telinevoimistelua voi harrastaa myös aikuisena! Telinevoimistelussa kehon fyysiset ominaisuudet pääsevät kunnolla käyttöön ja harjoituksissa voi kokea uusia oppimisen elämyksiä. Tunneilla jokainen harjoittelee oman tasonsa mukaan. Tarjolla on alkeis- ja jatkoryhmiä. Harjoittelupaikkana Ouluhalli. Osa aikuisharrastajistamme on innostunut myös kilpailemaan. Miltäs kuulostaisi uusi harrastus syksyksi?

Yleistä infoa harjoituksista:

  • Paikalle kannattaa tulla ajoissa, viimeistään 5 min ennen harjoitusten alkua, jotta harjoitus pääsee heti alkamaan. 
  • Harjoituksissa päällä seuran virallinen harjoitusjumppis tai joustavat trikoot ja t-paista 
  • Pitkät hiukset tulee olla kiinni ja korut poistettuna
  • Mukaan juomapullo ja harjoituksissa tarvittavat varusteet. 
  • Huomioithan että jokaisella voimistelijalla tulee olla vakuutus. Voimistelijat eivät ole seuran kautta vakuutettuja.

Seuran harjoitusjumppistilaus tehdään kootusti seuran kautta syksyisin ja keväisin

Olethan tutustunut peruutusehtoihimme?

Osallistumismaksu tulee olla suoritettuna ennen ryhmän ensimmäistä harjoituskertaa.

Ryhmiin ilmoittautuminen on sitova, harrastajat voivat käydä kokeilemassa ryhmässä yhden kerran, jonka jälkeen voimistelija voi päättää jatkaako ryhmässä. Myös kokeilukerralle tulee olla tehtynä ilmoittautuminen MyClubin kautta. Peruutukset tulee tehdä viikon(7vrk) sisällä kokeilukerrasta. Ajallaan tehdyn peruutuksen jälkeen hyvitämme kurssimaksun. Kurssimaksua ei palauteta, mikäli ilmoittautumista ei peruta ensimmäisen kokeilukerran jälkeen tai voimistelija lopettaa kesken kauden. Muussa tapauksessa peruuttaminen onnistuu vain lääkärintodistusta vastaan. Peruutukset tulee tehdä kirjallisesti otsikolla ”Peruutus” osoitteeseen voimistelu@oulunpyrinto.fi. Kaikkiin peruutuksiin vastataan vastausviestillä. Puhelimitse peruutuksia ei oteta vastaan. 

Jokaisella ryhmällä on minimiosallistujamäärä, jonka tulee täyttyä ennen kurssin alkamista. Mikäli ryhmään ei tule tarpeeksi osallistujia, ilmoitetaan ryhmän peruuntumisesta viimeistään 2 päivää ennen kurssin alkua sähköpostitse.

Huomioithan että osallistumismaksu ei sisällä vakuutusta.