Telinevoimisteluryhmät

Telinevoimistelu on lajina erittäin monipuolinen. Sen harjoittelu kehittää kehossa lähes kaikkia lihasryhmiä ja ominaisuuksia, elastisuutta, räjähtävyyttä, voimaa, liiketajua, tasapainoa ja nopeutta. Harjoittelun voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Ryhmässä harjoittelun lomassa harjoitellaan myös vuorovaikutustaitoja.

Naisten telinevoimistelussa telineitä on neljä. Hypyssä liikkeet tehdään pitkästä juoksuvauhdista ponnistuslaudan avulla. Eritasonojapuilla lähes kaikki tehdään käsien ja ylävartalon voiman avulla, liikkeisiin kuuluu erilaisia pyörähdyksiä ja heiluntoja ja käännöksiä. Puomilla tasapainoillaan akrobaattisia sekä tanssillisia liikkeitä. Permannolla keskitytään akrobatiaan.

Miesten telinevoimistelussa telineitä on kuusi. Näistä yhteiset tyttöjen kanssa ovat hyppy ja permanto. Poikien nojapuut ovat samalla tasolla, tuolloin keskitytään heiluntaan ja käännöksiin. Korkealla rekkiaisalla tehdään heilunnasta jättiläisiä ja käännöksiä. Hevosen harjoittelu aloitetaan pienemmällä tatilla, tavoite on pyöriä sen ympäri erilaisilla otteilla. Eniten voimaa vaativa teline on renkaat, joissa roikkuessa tehdään erilaisia staattisia asentoja.

TeamGymin telineet ovat trampoliini, volttirata ja vapaaohjelma. Laji sopii niin tytöille kuin pojille.

Oulun Pyrintö tarjoaa mahdollisuudet telinevoimistelun harrasteryhmissä harjoitteluun 2-vuotiaasta aikuisiin saakka.

Pyrintö on myös kilpaseura sekä miesten, että naisten telinevoimistelun kilpapuolella ja TeamGymissä