Painonnosto

Yhteystiedot

  • Titta Mansikkamäki, painonnostojaoksen puheenjohtaja
  • 040 5479463
  • painonnosto.pyrinto@gmail.com
 
Oulun Pyrinnön painonnostajat harjoittelevat Kasarmin liikuntasalissa Upseerinkatu 4 Intiö, 90130 Oulu

Painonnosto on hyvä ja turvallinen vapaa-ajan harrastus lapsille, nuorille ja aikuisille. Kaikkien ei tarvitse tulla olympiavoittajiksi tai maailmanmestareiksi, vaan tavoitteen voi asettaa omien kykyjen mukaan jäsentenvälisistä kilpailuista ylöspäin. Eikä painonnoston harrastajan tarvitse välttämättä edes kilpailla, sillä laji on erinomainen kuntoilumuoto, joka kehittää monipuolisesti kaikkia fyysisiä ominaisuuksia.

Painonnosto on pitkät perinteet omaava olympialaji, jonka vahvuuksina voidaan pitää parasta soveltuvuutta voima- ja tasapainoharjoitteluun ja oikean nostotekniikan oppimiseen. Näin painonnosto tarjoaa optimaaliset harjoitteet lähes kaikille muille urheilulajeille voima- ja tasapainoharjoitteluun.

Painonnosto on myös hyvä apuharjoitusmuoto kaikkiin urheilulajeihin. Painonnostoliikkeisiin perustuva voimaharjoittelu onkin saanut viime vuosina jalansijaa monien urheilulajien parissa – lihaksisto kehittyy sopusuhtaisesti samoin muut fyysiset ominaisuudet. (painonnosto.fi)

Oulun Pyrintö on ollut painonnoston kärkiseuroja Suomessa jo vuodesta 1948 asti, jolloin Tatu Lund voitti Suomen mestaruuden. Painonnostosta on tullut myös seuran historian menestyksekkäin urheilija, Karoliina Lundahl, joka voitti painonnoston maailmanmestaruuden vuosina 1994, 1996 ja 1998.