Voimistelusalilta iloa, kavereita, voimaa ja kehonhallintaa

Voimistelusalilta iloa, kavereita, voimaa ja kehonhallintaa

Hyvä yhteishenki ja iloinen meininki näkyy kauas, kun isommat ja pienemmät pojat harjoittelevat telinevoimistelusalissa. Oulun Pyrinnössä jokainen voi harrastaa voimistelua omien tavoitteidensa mukaisesti.

Yksi tavoitteellisemmin harjoittelevista on nuorten maajoukkueeseen kuuluva 18-vuotias Akseli Karsikas, jolle kotisalin meininki on mieleen. Hän auttaa mielellään nuorempiaan. 

”On hauskaa kertoa vinkkejä ja esimerkkejä. Varmistan, että heillä on hauskaa treeneissä”, Karsikas sanoo.

Kun Karsikas aloitti telinevoimistelun vuonna 2012, hän jäi heti koukkuun. Aika harrastuksen parissa kasvoi vähitellen.

”Treenit menivät nopeasti. Oli hauskaa ja koko ajan oppi uutta”, hän muistelee.

Mihail Ivanchik ja Johannes Jansson ovat huomanneet voimisteluharrastuksen hyötyjä myös toisessa lajissaan jalkapallossa:

”Ehkä olen vähän vahvempi”, Jansson sanoo.

”Voimassa on ollut hyötyä”, sanoo myös Ivanchik.

Molemmat treenaavat hymyissä suin telinesalilla, viihtyvät porukassa ja oppivat koko ajan uutta.

”Permanto on lempitelineeni”, sanoo Jansson.

Mitä Ivanchik sanoisi pojalle, joka miettii, olisiko telinevoimistelusta harrastukseksi?

”Kannattaa tulla kokeilemaan”, kuuluu innostunut vastaus.

Valmentaja Janne Haapajoki seuraa hymyssä suin poikien treenaamista. Myös hän allekirjoittaa Janssonin ja Ivanchikin kokemukset voimistelun hyödyt muiden lajien harrastamiseen.

”Voimistelu antaa tosi hyvän pohjan ihan mille tahansa urheilulajille. Se on tosi monipuolista ja antaa hyvän kehonhallinnan. Teemme paljon liikkuvuus- ja voimaharjoittelua, mistä uskon olevan apua ihan jokaiseen lajiin”, Haapajoki sanoo.

Häntä miellyttää iloisen yhdessä tekemisen kulttuuri: ”Meillä on hyvä porukka poikia, jotka tulevat iloisena ja intoa puhkuen salille sekä jaksavat hymyillä vielä treenin lopussa. Osa on ollut pidempään, osa on uusia tulokkaita. Porukka on hitsautunut hyvin yhteen. Itse tykkään kulttuurista, joka täällä vallitsee. Kaikki ovat tervetulleita ja tärkeitä harrastajia, mukaan voi tulla matalalla kynnyksellä”, Haapajoki kannustaa.

Oulun Pyrinnössä telinevoimistelun voi aloittaa 2-3 -vuotiaanan perheakrossa ja 4-14 -vuotiaana kerran viikossa kokoontuvissa poikien telinevoimisteluryhmissä. Mikäli intoa on harjoitella useamman kerran viikossa, voi valita taitoryhmän, josta voi tähdätä myös kilpavoimistelijan polulle. Yli 15 -vuotiaat voivat osallistua aikuisten telinevoimisteluryhmiin. 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://www.oulunpyrinto.fi/voimistelu/telinevoimisteluryhmat/telinevoimisteluryhmat/

Teksti ja kuvat: Heidi Lehikoinen