Pikajuoksuryhmän Talviset Kuulumiset

Pertin tiimi, johon kuuluu Jandeh Jallow, Enni Lehtomäki, Taru Väisänen ja Pinja Purola, muodostui syksyllä monessa vaiheessa; Pinja on ”ryhmässä” ollut jo monia vuosia, Enni tuli syyskuun alusta, Jandeh alias JJ lokakuun alusta ja viimeisenä Taru liittyi iloiseen joukkoomme.

JJ:n valmennus on jaettu Jukka Sihvosen kanssa. Muut ovat yksin Pertti Purolan ohjauksessa.

Pinja on alunperin Someron Esan pikajuoksijoita ja on harrastanut lajia noin 11 -vuotiaasta lähtien, koko ajan isänsä Pertin ohjauksessa. Hänen päämatkansa on 400m, mutta myös lyhyemmät matkat kiinnostavat. Ehkäpä Pinja vielä nähdään mailerimatkoillakin. Kukapa tietää.

Enni on Limingan tyttöjä, mutta on Oulun Pyrinnön erinomaisen juniorityön kasvatteja. Hän juossut hyvin monipuolisesti pikamatkoja ja nykyään hän keskittyy erityisesti 60m-200m:n matkoihin. Mutta kyllä Ennillä 400m:kin tarvittaessa kulkee.

JJ ei ole se formulapiirestä tuttu, vaan aikaisempina vuosina hänet on voinut nähdä paitsi kesäisin Helsingin kauppatorilla myyjänä, myös HKV:n väreissä pikamatkoilla. Nyt hän edustaa luonnollisesti OP:n kunniakkaita värejä. Hän onkin saavuttanut jo monia SM-mitaleita. Päämatkoina JJ mainitsee 60maj, ja sileät matkat 60m-200m:iin, mutta kyllä ratakierroskin on vauhdikasta katseltavaa.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä on Taru, joka tuli Rovaniemeltä Pohjan Koitosta Oulun Pyrintöön ja liittyi välittömästi joukkoomme. Hän aloitti tosiharjoittelun pikajuoksussa muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen ja jälki on ollutkin sen mukaista; ennätykset ovat sanalla sanoen murskautuneet.

Ryhmä on hyvin tiivis ja huumori kukkiin treeneissä, joissa kyllä sitten vastapainona harjoitellaankin kovaa. Tavoitteena on kaikilla SM-viestimenestys ja henkilökohtaisilla matkoilla parantaa omia ennätyksiä ja kurottaa kohti SM-mitaleita. Saapa nähdä mitä heistä saadaan vielä kuullaakaan…

Kirjaili 7.2.2019 Pertti Purola