Hippo Yleisurheilukoulu liikuttaa lähellä ja monipuolisesti

Hippo Yleisurheilukoulu liikuttaa lähellä ja monipuolisesti

”Venytän, venytän, parhaani yritän! Heitän, hyppään, juoksen, tykkään” raikuu Hippo-yleisurheilukoulun lopuksi Ritaharjun koulun kentällä. Lapset hymyilevät, sillä takana on taas yksi hauska yleisurheilukoulukerta monipuolisen liikkumisen parissa. Yhteistyössä OP Oulun kanssa 3–11-vuotiaille järjestetyissä Hippo-yleisurheilukouluissa oli neljällä alueella mukana kaiken kaikkiaan 188 lasta.

”Tuo loppurata (korkeushypyn vauhdinjuoksu ja ponnistus) oli tänään kivointa. On myös kiva ollut, kun hypättiin esteiden yli”, kaverukset Hugo ja Jesper sanoivat.

Ritaharjun lisäksi alueellisten yleisurheilukoulujen paikat olivat Oulunlahti, Kaakkuri ja Hintta. Poikien isät Tero Rautiainen ja Jukka Veki katselivat menoa kentän laidalta ja iloitsivat mukavasta ja monipuolisesta harrastuksesta, jossa lapset selvästi viihtyvät.

”Kävimme perhefutiksessa, ja poika halusi täällä aina tulla hyppäämään pituutta ja juoksemaan. Ajattelimme, että voisi kokeilla yleisurheilua”, Veki sanoo ja on tyytyväinen kokemuksiinsa.

”Olemme kyllä tykänneet”, Rautiainen sanoo omalta osaltaan.

Molemmat pojat harrastavat myös jalkapalloa, ja siihen monipuolisesti liikuttava Hippo-yleisurheilukoulu on tuonut muun muassa nopeutta.

”On ollut hyötyä”, pojat vakuuttavat.

Alueilla hyödynnettiin koulujen pihoja ja lähiliikuntapaikkoja. Kun liikutaan lähellä, niihin oli helppo tulla. Harrastus lähellä ilahduttaa sekä vanhempia että lapsia.

”Tulin pyörällä”, Peppi kertoi iloisena.

Sade ei haitannut tippaakaan, kun Peppi ja muut hänen ryhmäläisensä liikkuivat monipuolisesti koko yleisurheilukoulun ajan hymyssä suin.

”Juokseminen oli kivointa”, Peppi sanoi.

Hippo-yleisurheilukoulujen lisäksi Raatin stadionin kesän yleisurheilukouluissa oli mukana 115 lasta ja lasten- ja nuorten valmennusryhmissä noin 100. ”Yleisurheilun harrastajamäärät ovat meillä mukavassa kasvussa. Olemme Pyrinnössä satsanneet viime vuosina voimakkaasti lasten- ja nuorten harrastustoiminnan kehittämiseen. Alkamassa on myös yhteistyössä Suomen urheiluliiton kanssa projekti, joka tuo yleisurheilun lähelle lasta. Koulupäivän yhteydessä järjestettävät treenit tarjoavat helpon tavan kokeilla, osallistua ja innostua lajista ja löytää liikunnan ilon”, Oulun Pyrinnön toiminnanjohtaja Hanna Uusitalo kertoo.

Lisätietoja ja ilmoittauttautuminen: https://www.oulunpyrinto.fi/yleisurheilu/yleisurheilukoulut/

Teksti ja kuvat: Heidi Lehikoinen