Heittopäivä

Kuva: SUL kuvapankki

Oulun Pyrintö järjestää yhteistyössä pohjoisen alueen eri seurojen heittovalmentajien kanssa:

HEITTOPÄIVÄ Moukari, kiekko, kuula, keihäs – tule kokeilemaan!

Lauantai 26.9. klo 10-14
Heinäpään urheilukeskuksen heittoalue, Oulu
(Aleksanterinkadun päässä)

Heittopäivä on tarkoitettu yleisurheilun heittovalmennuksesta kiinnostuneille urheilijoille, valmentajille ja lajista kiinnostuneille. Myös moniotteluihin tähtääville urheilijoille ja valmentajille on nyt erinomainen mahdollisuus tulla etsimään sopivaa valmentajaa. Valmentajina toimivat alueen heittovalmentajat Petri Raution johdolla. Mukana myös SM-tason heittäjiä demoamassa mallisuorituksia.

”Heittotekniikan merkitystä ei voi korostaa liikaa, sillä ilman hyvää tekniikkaa ei voi heittää pitkälle, vaikka olisi kuinka vahva tahansa. Nyt sinulla on tilaisuus päästä mukaan oppimaan heittämisen taito ja matka kohti pitkiä kaaria voi alkaa!”

Alaikäraja heittopäivään on 10-vuotta. Heittopäivä on maksuton, mutta ennakkoilmoittautuminen myClub tapahtumaan: https://oulunpyrinto.myclub.fi/flow/events/2465605

Mahdollisuus myös osallistua klo 14 alkavaan moukarikilpailuun, lisätiedot: https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=27376

Valmentajien esittelyt:

Petri Rautio:

”Olen urheillut koko ikäni eri lajeissa. Painista kaikki alkoi ja siitä lentopallon sekä hiihdon kautta lopulta yleisurheiluun, jossa 24 vuotta putkeen suunnitelmallista reeniä. Saavutuksina reilut 20 SM-mitalia, kaksi nuorten Pohjoismaiden mestaruutta ja kaksi pistesijaa nuorten arvokisoista. Päälaji on moukarinheitto, jossa ennätys on toistaiseksi 69,85. Kakkoslaji on kiekonheitto ja oteltukin on eli jonkinnäköinen näkemys kaikista yleisurheilulajeista löytyy. Ura jatkuu edelleen ja tänä vuonna 2020 pistesijalla Kalevan Kisoissa. Valmennuksesta löytyy pientä kokemusta joistain yksittäisistä leiriryhmien vedosta ja urheiluhieroja koulutuksesta.”

Asko Perätalo:

“Oma urheilutaustani on nuoruudesta asti monipuolinen sisältäen sekä joukkue- että yksilölajeja. Olen suorittanut valmentajatutkintoja hiihdosta ja yleisurheilusta. Valmennettavien parhaat saavutukset ovat keihäänheiton nuorten sarjojen SM-kultamitalit. Mottoni on: Yrittämättä et voi saavuttaa tavoitteitasi.”

Jussi Syväniemi:

”Ensirakkauteni moukarinheittoon syntyi noin 10-vuotiaana, kun urheilukentän välinevaraston ovi oli jäänyt auki. Otin ruosteisen moukarin ja aloin pyöritellä sitä. Se tuntui vaikealta ja hädin tuskin sain heitettyä sitä häkistä ulos. Heittovalmennusta aloittelijoille ei ollut tarjolla, mutta päätin olla antamatta periksi. Aloin käydä heittämässä yksin. Vuodet kuluivat ja minusta tuli lähes itseoppinut moukarinheittäjä. Vasta vanhemmalla iällä aloin saada jonkinlaista apua valmennukseen. Tämä johti siihen, että en oppinut koskaan tekniikkaa kunnolla. Heittotekniikan merkitystä ei voi korostaa liikaa, sillä ilman hyvää tekniikkaa ei voi heittää pitkälle, vaikka olisi kuinka vahva tahansa. Nyt sinulla on tilaisuus päästä mukaan oppimaan heittämisen taito ja matka kohti pitkiä kaaria voi alkaa! Voin kertoa, että sitä tunnetta ei voi sanoin kuvailla, kun onnistunut heitto lähtee taivaalle. Se tunne pitää itse kokea! Tervetuloa mukaan!”

Henri Pakisjärvi:

”Yleisurheilun parissa noin 17vuoden ajan. Lajeina kuulantyöntö ja sivulajina kiekonheitto. SM-mitaleja kertynyt nuorten sarjoissa yli 20 ja aikuisissa 9 kappaletta. Huippuvuosi 2011, jolloin syntyi ennätys 18.48 ja vuoden loppuun asti jaoin kauden kotimaisen kärkituloksen Arsi Harjun kanssa. Lukuisia nuorten arvokisaedustuksia, ja aikuisissa maaottelu- sekä muita maajoukkue-edustuksia. Kiekonheitossa ennätys 51,19 ja suurimpina saavutuksina kaksi nuorten SM-mitalia. Ura ehti päättyä kertaalleen 2016, mutta tein paluun rinkiin 2019 kun tuntui olevan lajille vielä jotain annettavaa. Tällä hetkellä harjoittelen tavoitteellisesti mielessä 2021 Kalevan Kisat Tampereella. En tässä vaiheessa ota itselleni valmennusvastuuta, mutta neuvon mielelläni omien treenien lomassa. Motto: “If you want something you’ve never had, you must be willing to do something you’ve never done.”

Heikki Kukkonen:

  1. Aluevalmentaja pyöräily 1974-83. Valmennuskoulutukset ja seminaarit. Pyöräilyn maajoukkue ryhmissä ajajana.
  2. Valmennuksen ja liikunnanohjauksen peruskurssi 1979
  3. A-Valmentaja 1980. C-B-A laji osia 1979=1985
  4. Liikunnanohjaaja. Liikunnan tuntiopettaja. Liiton valmennusryhmät yms. 1980-1988
  5. Valmennettavia eri lajeissa. Heitä yksilövalmennuksessa n. 20 kpl. N 8 lajia. N. 400 SM mitalia ym.
    6.Liittotason tehtävät 1980-2017. Piiritason tehtävät 1974=2017.
  6. Valmennustoiminta jatkuu pääasiassa heittolajien parissa.

Jyrki Mäkelä:

“Olen harrastanut moukarinheittoa yli 25 vuotta. Ennätykseni on 63,45 vuodelta 2007. Tänä vuonna voitin M40-sarjan moukarinheiton suomenmestaruuden.

Yleisurheiluvalmennusta ja -ohjausta olen tehnyt yli 10 vuotta. Olen suorittanut Suomen Urheiluliiton ohjaaja- ja valmentajatutkinnot 2010-luvulla. 

Olin kaudella 2016 -17 alueellisen nuorten maajoukkueleirityksen moukarinheittokouluttajana Kuortaneella. Olen ollut kouluttaja myös Kaustisen moukarikarnevaaleilla.”

Antero Lehto: aktiivi heittovalmentaja

Lisätietoja: petri.rautio82@gmail.com