Ennätyspäivä pyrintöläisillä Rovaniemellä

Lauantaina 9.2.2019 käytiin kovatasoiset naisten sprinttikilpailut Rovaniemellä, jossa Oulun Pyrinnön juoksijat tekivät ennätyksiään oikein urakalla, juuri sopivasti SM-kisojen alla.

Kovimmista tuloksista pyrintöläisittäin vastasi Jandeh Jallow, joka pinkoi 60 metrillä uusiksi ennätysluvuikseen 7,79 ja teki 200 metrillä kauden parhaansa 26,57. Juoksujen perusteella näyttäisi jääneen vieläkin parantamisen varaa. Molemmilla pikamatkoilla myös Enni Lehtomäki ja Taru Väisänen säväyttivät uusin omin ennätyksin. Ennillä lukevat näyttävät nyt 8,18 ja 27,66 ja Tarun vastaavat ovat 8,41 ja 28,48. Kunto on siis edelleen nousussa. Erityisen kovasta tulosparannuksesta vastasi Pinja Purola, joka paransi ennätystään lähes kymmenyksellä 60 metrillä 8,30:een. Pinja on löytänyt uuden vaihteen juoksuunsa ja vain sisäradalle joutuminen 200 metrillä esti uuden ennätyksen syntymistä myös sillä matkalla. Veera Paasovaara hurjasteli parantaen ennätystään 60 metrillä hurjasti lähes kahdella kymmenyksellä 7,96:een, vanha ennätys oli 8,14. Veeraa valmentaa Heikki Aura.

Näyttääkin todella hyvältä näillä juoksijoilla, sillä edessä ovat seuraavaksi yleisen sarjan halli-SM -kisat Kuopiossa ensi viikonloppuna, jossa Jandeh Jallow lähtee haastamaan Suomen huippuja 60 metrillä ja naisten viestijoukkue testaa vauhtiaan kierroksen (336m) viestissä kokoonpanolla Jallow, Lehtomäki, Purola ja Väisänen. Joukkueen nähtiin viimeistelevän vaihtojaan Rovaniemellä verryttelyn merkeissä starttien jälkeen ja vaihdot vaikuttivat olevan kunnossa. Itse juoksijat uhkuivat tsemppiä ja hyvää henkeä.

Kahden viikon päästä onkin sitten ikäluokkien SM-hallikisat Joensuussa, jossa kukin pääsee tavoittelemaan mielimatkoillaan menestystä isolla ”ässällä”. 😉

Tulokset löytyvät Tilastopajasta!

Pertti Purola

Kolme nopeinta 60m juoksijaa
Kolme nopeinta 200m juoksijaa