Skip to main content

NAISTEN TELINEVOIMISTELU

Oulun Pyrinnön naisten telinevoimistelun valmennusjärjestelmän tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle seuraamme tulevalle kilpavoimistelijalle suunnitelmallinen ja eteenpäin vievä voimistelijan polku laadukkaassa valmennuksessa. Eteneminen tapahtuu iän ja taitotason mukaan yksilöllisesti.​

Oulun Pyrinnön valmennusjärjestelmässä Voimistelijan polku kulkee jatkumona perhejumpasta, telinevoimistelu- ja taitoryhmien kautta kilpaurheilun valmennusryhmiin.

Oulun Pyrinnön Naisten telinevoimistelun valmennusjärjestelmän lähtökohtana on Suomen Voimisteluliiton kansainväliselle huipulle tähtäävän voimistelijan urapolku. Voimistelijan polun tasot ovat Lapsuusvaihe (0-7v, 7-10v, 10-13v), Valintavaihe 13-15v ja Huippuvaihe 16v

Voimistelijan urapolun rinnalle on luotu Oulun Pyrinnön NTV kilpavoimistelijan polku.​

VALMENNUSRYHMÄT

NTV Valmennusryhmiä on seitsemän ja ne toimivat konkreettisina askelina voimistelijan kilpapolulla. Valmennusryhmät NTV7, NTV6, NTV3, NTV2 ja NTV1 ovat huippu/maajoukkuepolun ryhmiä, joissa mahdollistetaan potentiaalisille voimistelijoille mahdollisuus tavoitella kansainvälistä ja kansallista tasoa. Valmennuksen lähtökohtana Voimisteluliiton urapolku, jota sovelletaan ryhmissä yksilötasolla. Valmennusryhmät NTV4 ja NTV5 ovat kilpapolun ryhmiä, joissa mahdollistetaan kilpalinjalla eteneminen Oulun Pyrinnön kilpavoimistelijan polulla.

NTV1 Timantit

NTV1 ryhmän voimistelijan tavoitteet ovat kansallisen tason huipulla ja kansainvälisellä tasolla. Voimistelija on kasvanut huippu-urheilijan elämäntapaan ja perheensä kannustamana pystyy toteuttamaan ryhmän tavoitteellista harjoittelumäärää. Voimistelijalla on maajoukkuelinja- ja huipputavoite ja voimisteluliiton valmennusryhmätavoite naisten ja tyttöjen A- ja B-maajoukkue.

NTV2 Jadet

NTV2 ryhmän voimistelijan pidemmän aikavälin tavoitteet ovat kansallisella kärkitasolla. Ikäryhmän tavoitteena on korkean kilpatason F-G / maajoukkuelinjan luokat 2-3 ja SM- tavoite. Voimisteluliiton valmennusryhmätavoite on B-maajoukkue / bemarit, maajoukkueen esivalmennusryhmä yli 13v. Ryhmän voimistelijat ovat suorittaneet timanttimerkin.

NTV3 Rubiinit

NTV3 ryhmän voimistelijan pidemmän aikavälin tavoitteet ovat kansallisella kärkitasolla tai kansainvälisellä tasolla. Ikäryhmän tavoitteena on korkean kilpatason E- Mj 2lk tavoite. Voimisteluliiton valmennusryhmätavoite on Minorit, maajoukkueen esivalmennusryhmä 10-12v. Ryhmän voimistelijat ovat suorittaneet timanttimerkin.

NTV4 Smaragdit

NTV4 kilpapolun ryhmän voimistelijan tavoitteena on laadukas kansallisella kilpalinjalla eteneminen, C-F lk tavoite. Ryhmän voimistelijat suorittavat smaragdimerkkiä tai timanttimerkkiä ja leireilevät avoimilla kansallisilla leireillä.

NTV5 Korallit

NTV5 kilpapolun ryhmän voimistelijan tavoitteena on korkea kansallisella kilpalinjalla eteneminen, C-D lk tavoite. Ryhmän voimistelijat suorittavat smaragdimerkkiä tai timanttimerkkiä ja leireilevät avoimilla kansallisilla leireillä.

NTV6 Safiirit

NTV6 ryhmän voimistelijoita valmennetaan pidemmän aikavälin tavoitteena kansallinen kärkitaso tai kansainvälinen taso. Ikäryhmän tavoitteena on korkean kilpatason B-D lk tavoite. Voimisteluliiton toimintatavoite on Alueminorit, voimisteluliiton alueellinen valmennusryhmä, johon valmennustiimi valitsee osallistujan liiton kriteerien mukaisesti. Ryhmän voimistelijat suorittavat timanttimerkkiä.

NTV7 Topaasit

NTV7 ryhmän voimistelijoita valmennetaan pidemmän aikavälin tavoitteena kansallinen kärkitaso tai kansainvälisellä taso. Ikäryhmän tavoitteena on kilpailemisen aloittamisen tavoite Stara -B lk. Ryhmän voimistelijat suorittavat pronssi-kultamerkkiä.

VALMENNUSRYHMIIN VALINTA

Valmennusryhmiin voimistelijat valitaan telinevoimisteluryhmien, taitoryhmien (merkkisuoritukset) tai testauksen kautta yleensä 5-8 -vuotiaana. Voimistelijoita valmennusryhmiin otetaan lisää resurssien, eli valmentajien ja tilojen mukaan. Mikäli voimistelija aloittaa valmennusryhmässä, taataan hänelle mahdollisuus jatkaa harrastusta kilpailijana. Valmennusryhmiin voimistelijat valitaan iän, taitotason, motivaatiotason ja tavoitetason mukaan. Voimistelijan tavoitteen tulee olla samansuuntainen ryhmän tavoitteen kanssa. Ryhmän yhteisen tavoitelinjan lisäksi voimistelijalla on omia, henkilökohtaisia tavoitteita. Voimistelijan tavoitteen muuttuessa tarkastellaan askelma voimistelijan polulla uudelleen. Voimistelijoita voidaan ryhmien sisällä jakaa tasoltaan yhteneviin pienryhmiin.

HARJOITUSMÄÄRÄT

Valmennusryhmien voimistelijoille tarjotaan ohjattuja valmennustunteja noin 4-27h/vko riippuen tasosta ja ryhmästä. Harjoitusmäärät valmennusryhmittäin kasvavat hallitusti voimistelijan kehityksen mukana. Harjoitusmäärä on aina yksilöllinen, huomioiden kasvu, kehitys ja tavoitteellisuus. Yksilöllisen harjoitusmäärän määrittelee ryhmän vastuuvalmentaja.

VOIMISTELULIITON VALMENNUSRYHMÄT

Suomen Voimisteluliiton naisten telinevoimistelun tavoitteena on valmennusjärjestelmä, joka kulkee jatkumona seuratasolta alue- ja liittotasolle. Valmennusjärjestelmän tavoitteena on taata samantasoinen toiminta liiton eri alueilla ja varmistaa voimistelijoiden ja valmentajien kulku seuratasolta lajin kansainväliselle huipulle. Naisten telinevoimistelun valmennusjärjestelmään kuuluu alueellinen valmennustoiminta 8-12 -vuotiaille tytöille, valtakunnallinen maajoukkueen esivalmennustoiminta tytöille ja naisille sekä tyttöjen ja naisten A- ja B-maajoukkuetoiminta.

OULUN PYRINTÖLÄISET LIITON VALMENNUSRYHMISSÄ

A -maajoukkue

B -maajoukkue

Bemarit

Tulokkaiden maajoukkue

Minorit

Alueminorit

Naisten telinevoimistelun päävalmentaja

Pauliina Savola

pauliina.savola@oulunpyrinto.fi

p. 044 781 2808

TUTUSTU MYÖS MUIHIN LAJEIHIN

Painonnosto

Voimistelu

Yleisurheilu