Skip to main content

VOIMISTELU

Äärimmäistä hallintaa, fysiikan lakeja uhmaavia liikkeitä ja maailman kaunein laji - näitä kaikkia löytyy voimistelun lajikirjosta.

VOIMISTELU OULUN PYRINNÖSSÄ

Laadukkaasta lasten voimistelusta kansainvälisen tason huippu-urheiluun. Oulun Pyrinnön voimistelijan polku tarjoaa mahdollisuuden edetä harrastajasta aivan kansainväliselle huipulle saakka.

Kolmen eri kilpalajin: naisten telinevoimistelun, miesten telinevoimistelun ja teamgymin lisäksi harrastajan polku harrasteryhmissä tarjoaa kaikille perheille, lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuuden voimistella omalla tasollaan. Oulun Pyrinnön voimistelu on lasten ja nuorten Tähtiseura. Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen seurojen laatuohjelma.

VOIMISTELULAJIT

NAISTEN TELINEVOIMISTELU

Telinevoimistelija pysyy pystyssä niin kapealla puomilla kuin voltin päätteeksi permannollakin. Vaikka huipulla telinevoimistelu vaatii vankkaa kokemusta lajista sekä tuhansia toistoja, on telinevoimistelu ihanteellinen laji myös kaiken ikäisille uuden harrastuksen aloittajille. Telinevoimistelun perusliikkeiden parissa on mahdollisuus kehittää muun muassa kehonhallintaa, voimaa, koordinaatiota ja liikkuvuutta sekä haastaa ja ylittää itsensä.

Naisten telinevoimistelussa kilpaillaan neljällä telineellä: hypyssä, nojapuilla, puomilla ja permannolla.

MIESTEN TELINEVOIMISTELU

Telinevoimistelija on kylmäpäinen ja uskaltaa haastaa itsensä. Telineillä suoritetaan liikkeitä, jotka vaikuttavat välillä uhmaavan fysiikan lakeja. Kilpailusuoritus vaatii telinevoimistelijalta paitsi taitoa ja uskallusta, myös voimaa, nopeutta, kestävyyttä, liikkuvuutta, koordinaatiota ja kehonhallintaa.

Miesten telinevoimistelussa kilpaillaan kuudella telineellä: permannolla, hevosella, renkailla, hypyssä, nojapuilla ja rekillä.

TEAM GYM

TeamGymissä katsoja pääsee nauttimaan kolmesta erilaisesta kilpailusuorituksesta: tanssillisesta vapaaohjelmasta, volttisarjoista volttiradalla ja korkeista volteista trampetilla. Joka osiossa keskeistä on joukkueen voima. Volttien on onnistuttava tasaiseen virtaan toinen toisensa perään, ja vapaaohjelma vaatii saumatonta yhteistyötä.

HARRASTEVOIMISTELU

Ryhdikäs, voimakas ja notkea – tätä kaikkea on Oulun Pyrinnön voimistelija. Lasten ja nuorten voimisteluharrastus antaa hyvät eväät liikunnalliselle elämäntavalle kehittäen niin fyysisiä ominaisuuksia kuin motorisia perustaitoja.

Oulun Pyrinnön voimistelu on Tähtiseura.

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma.

Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille.

Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

YHTEYSTIEDOT

voimistelu@oulunpyrinto.fi

TUTUSTU MYÖS MUIHIN LAJEIHIN

Painonnosto

Voimistelu

Yleisurheilu