Skip to main content

PAINIKOULU 7-12 VUOTIAILLE

Paini on kokonaisvaltainen koko kehoa harjoittava liikuntamuoto. Paini antaa lapselle itsevarmuutta, rohkeutta ja kokemuksia voimankäytöstä. Painissa kaikki tekniikat on kehitetty siten, että vastustaja ei loukkaannu. Painikoulu on 7-12 -vuotiaille suunnattu liikuntamuoto, jossa lapset pääsevät tutustumaan painiin monipuolisena liikuntamuotona. Tärkeää tässä ikävaiheessa on liikuntataitojen monipuolinen opettelu, säännöllisyys ja innokkuus sekä lajin perustaidot. 

TAVOITTEET

Kasvatuksellinen

Säännöllisyys, roolit ja toimiminen harjoituksissa. Varusteista ja hygieniasta huolehtiminen.   

Fyysiset ominaisuudet

Leikinomaista nopeutta, ketteryyttä, voimaa ja tasapainoa kehittäviä harjoitteita.  Taito-ominaisuudet Lajitaidot ja yleistaidot Temppu- ja ketteryysradat, ryömiminen, kiipeileminen, pyöriminen ja tasapainoilu.

Taito-ominaisuudet

Lajitaidot ja yleistaidot Temppu- ja ketteryysradat, ryömiminen, kiipeileminen, pyöriminen ja tasapainoilu. 

Taktiset taidot

Tuntee pääosin säännöt, osaa hämätä yksittäisissä liikkeissä. Harjoittelun painotus 20% lajiharjoittelu / 80% yleistaitoharjoittelu

Harjoitusmäärä

Seuravalmennus toteutuu painikoulussa 1krt/viikko 60min. Muu ohjattu liikunta voi olla kaikki perusliikuntataitoja kehittävät lajit, esim 1 krt/vko. Omatoimisen liikunan määrä tulisi olla merkittävä lapsuusvaiheessa. Kokonaisliikuntamäärä 20h liikuntaa ja leikkiä.

Kilpaileminen

Painikoulussa kannustetaan kilpailemiseen, mutta kilpailullisia tavoitteita ei ole. Harjoitellaan kilpailemista, voittamista ja häviämistä. Mahdollisuus osallistua salikisoihin ja ikäkausikilpailuihin.  

Vuosi 2021

Tavoitteena on perustaa syksyllä 2021 Lasten 9-12 -vuotiaiden kilparyhmä, johon voi suunnata painikoulusta. Tähän ryhmään tähtääville tarjotaan kesällä 2021 toinen viikkoharjoitus painin oheisharjoittelua.

Ilmoittaudu mukaan

Tästä löydät ryhmät, joihin on vapaita paikkoja. Kausimaksut vapaille paikoille päivitetään kerran kuukaudessa jäljellä olevien kertojen mukaan, joten mukaan pääsee myös kesken kauden, mikäli ryhmissä on tilaa. Tarkemmat tiedot saat klikkaamalla myClub tapahtuman auki. Tutustuthan myös harrastuksen vaatimukset ja kustannukset sivuun.

TUTUSTU MYÖS MUIHIN LAJEIHIN

Yleisurheilu

Painonnosto

Voimistelu