Skip to main content

NASSIKKAPAINI 5-7 VUOTIAILLE

Paini on kokonaisvaltainen koko kehoa harjoittava liikuntamuoto. Paini antaa lapselle itsevarmuutta, rohkeutta ja kokemuksia voimankäytöstä. Painissa kaikki tekniikat on kehitetty siten, että vastustaja ei loukkaannu. Nassikkapaini on painin pohjalta kehitetty liikuntamuoto 5-7 -vuotiaille lapsille. Tässä ikävaiheessa on tärkeää aktiivisuus, innokkuus ja motoriset perustaidot. Lapsi on liikkuva ja nauttii vääntämisestä. Perustaitojen opettelu korostuu.

TAVOITTEET

Kasvatuksellinen

Sosiaalinen toiminta ryhmässä, säännöt tutuksi, rohkeus ja sitkeys.

Fyysiset ominaisuudet

Leikinomaisia nopeutta, ketteryyttä, voimaa ja tasapainoa kehittäviä harjoitteita.

Taito-ominaisuudet

Lajitaitojen perustan rakentaminen. Painiasento, perustekniikan alkeet pystystä ja matosta.

Yleistaidot

Liikkumistavat, hyppääminen, perusvoimistelu. Temppu- ja ketteryysradat, ryömiminen, kiipeileminen, pyöriminen, tasapainoilu. Harjoittelun painotus 10% lajiharjoittelu / 90% yleistaitoharjoittelu

Harjoitusmäärät

Seuravalmennus toteutuu nassikkapainiryhmässä 1krt/viikko, 45min. Muu ohjattu liikunta voi olla kaikki perusliikuntataitoja kehittävät lajit. Omatoimisen liikunnan määrä tulisi olla merkittävä lapsuusvaiheessa.

Kokonaisliikuntamäärä 20h liikuntaa ja leikkiä.

Kilpaileminen

Nassikkapainissa ei ole kilpailullisia tavoitteita. Kilpailemisesta innostuneille tarjotaan mahdollisuus salikisoihin osallistumiseen.

ILMOITTAUDU MUKAAN

Tästä löydät ryhmät, joihin on vapaita paikkoja. Kausimaksut vapaille paikoille päivitetään kerran kuukaudessa jäljellä olevien kertojen mukaan, joten mukaan pääsee myös kesken kauden, mikäli ryhmissä on tilaa. Tarkemmat tiedot saat klikkaamalla myClub tapahtuman auki.

TUTUSTU MYÖS MUIHIN LAJEIHIN

Yleisurheilu

Painonnosto

Voimistelu