Terveisiä kestävyyslajikoulusta

13.11.2018

Oulun Pyrinnön valmennussuunnitelman mukaisesti syksyn valintakutsujen jälkeen aloitti toiminnan kestävyysjuoksujen ja kävelyn lajikoulutoiminta.

Perustetun kestävyysjuoksuryhmän, jossa on tällä hetkellä seitsemän 14 – 18 vuotiasta urheilijaa ja osaltani voin sanoa, että on ollut hienoa aloittaa innokkaiden ja määrätietoisten urheilijoiden valmentajana.

Tätä kirjotettaessa on harjoiteltu puolitoista kuukautta ja kaikki on mennyt suunnitelman mukaan. Tunnelma harjoituksissa on rento, urheilijat ovat tutustuneet toisiinsa ja on muodostumassa hyvähenkinen ryhmä.

On ollut myös hienoa nähdä, miten urheilijat ovat kiinnostuneita siitä, mitä harjoituksissa tehdään ja miten se vaikuttaa heidän kehittymiseensä.

Me valmentajat kerromme myös urheilijoille, mitä ominaisuutta tehtävällä harjoituksella on tarkoitus kehittää.

Harjoituskausi aloitettiin lokakuun alussa yhteislenkillä ja sen jälkeen kuvattiin täysvauhtinen juoksu juoksutekniikan ja – asennon selville saamiseksi.

Tänään lauantaina käytiin Kaukovainiolla juoksemassa 10km lenkki pikku tihkussa, mutta eipä se meitä haitannut, päinvastoin, ilma oli hyvä.

Tästä eteenpäin jatketaan ”arkista aherrusta” kohti tulevia Jouluhallikisoja. Jouluhallikisoihin urheilijat valitsevat itse ne lajit, johon aikovat osallistua.   

 

Kuulumisiin

Aippe ja Kalevi