Juoksukoulun treenit innostavat uusia juoksijoita

7.1.2018

Viime syksynä aloitti yli 10 v. lasten tavoitteellinen juoksukouluryhmä. Ryhmä on harjoitellut innostuneesti hyvällä miellä ja tiiviisti. Ryhmän valmennus toimii periaatteella, jossa huomioidaan jokaisen lapsen ikäkauden luontainen kehitys vuosi/ennätys tavoitevauhdilla. Haetaan nuorille urheilijoille kestävää nousujohteista kehitystä, ei nopeita pikavoittoja.

Vanhemmat Harri, Outi, Tuija, Pirjo ja Harri K. ovat kokeneet juoksukouluryhmän toiminnan erittäin hyvänä:

  • Ryhmän hyvä yhteishenki, kaikki kannustaa toisiaan
  • Valmentaja jatkuva positiivinen palaute ja kannustus
  • Valmentajien Aipen ja Kalevin hyvä keskinäinen yhteistyö ja valmennusajatus kestävästä sekä nousujohteisesta pitkälinjan kehityksestä
  • Jokainen lapsi saa henkilökohtaista valmennusta. Valmentaja huolehtii jokaisesta lapsesta henkilökohtaisesti myös kisapäivänä.
  • Juoksutekniikkaan on tullut paljon uutta oppia ja kehitystä juoksunopeuteen
  • Lapset lähtevät todella hyvillä mielin treeneihin. Tämä on hyvä mittari.
  • Ryhmässä otetaan hyvin huomioon myös lasten muita liikuntaharrastuksia. Toki kahden lajin harjoitus ja kisa-aikataulun yhteensovittaminen on välillä haasteellista.  Jonkun kohdalla ”Juoksusta on tullut nyt jo se ykköslaji, lempilaji”.

Nopealla kysymyksellä treenien alkulenkin jälkeen sain lapsilta suorat pikavastaukset siihen, miksi treeneihin on niin mukavaa tulla. Pojat totesivat - Parasta on nuo vanhat papat  - valmentajat  - kokeneita hyviä valmentajia, oovat valmentaneet suomenmestareitakin, hyvä ryhmä, kaikki kannustaa …parhaat harjoitteet ovat kuulemma za za zaa ja aitahyppely... Lasten innostus, sitoutuminen ja toisten tsemppaaminen näkyy ja kuuluu kauas. Uskon, että se myös antaa hyvää lisäpotkua jokaiselle ryhmässä kehittyvälle urheilijalle.

Ouluhallissa 6.1 pidetyt Seurakisat olivat monelle ensimmäiset viralliset juoksukilpailut. Ensimmäinen juoksukilpailu ja telinelähtö jännittivät hieman Iinaa, mutta juoksu sujui tosi hyvin, jopa niin hyvin, että yllätti juoksijankin. Kisasta jäi hyvä kokemus – Voisin juosta vaikka uudestaan, totesi Iina melkein heti kisa jälkeen ennen viestikisan ankkuriosuutta.

Valmentaja Aimo ”Aippe” Sutisen näkökulmasta Seurakisat sujuivat ryhmältä mainiosti - Mielenkiintoinen ja hyvä kisapäivä, nuoret aloittelevat urheilijat saivat kisastartteja ja kisatuntumaa alle tulevaisuutta varten - Kovia tuloksia ensimmäisiin kisoihin ja suurimmalla osalla itseä vanhemmissa ikäluokissa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin lasten hyvän asenteen, tekemisen ja oikein mitoitettujen treenien kautta.

teksti ja kuvat Mono Kuoppala

Ryhmän yhteinenpalaveri 3.1
Ryhmän yhteinenpalaveri 3.1
800m juostu kaikella teholla
800m juostu kaikella teholla
Venyttelyä treeneissä
Venyttelyä treeneissä
Valmentajan henkilökohtainen ohjaus
Valmentajan henkilökohtainen ohjaus