Valmentaja esittelyssä Pauliina

5.12.2017

Pauliina Savola on valmentanut monta voimistelijaa kehittymään ja menestymään.

Olen toiminut valmentajana vuodesta 1998 lähtien ja päätoimisena valmentajana vuodesta 2009 lähtien. Oma urheilutaustani on telinevoimistelijana (neliottelun SM kulta 1996, PM-, EM ja MM- edustuksia) ja kilpa-aerobickaajana (trio SM-mitaleja, trio MM 16. vuonna 2006).

Valmentajana olen hakenut koulutusta sekä kotimaasta että ulkomailta. Parhaita hetkiäni valmentajana olen kokenut vuosien varrella tyttöjen kanssa naisten- ja tyttöjen SM mitalien merkeissä, arvokisaedustuksina ja päällimmäisenä arjessa tapahtuvana kasvuna, kehittymisenä, yhteistyönä sekä yhteisinä upeina kokemuksina.

Toiselta koulutukseltani olen kulttuurimaantieteilijä ja aineenopettaja. Valmistuin Oulun Yliopistosta vuonna 2006. Perheeseemme kuuluvat minun lisäkseni mieheni Tuomas sekä kaksi vilkasta pikku-poikaa.

Valmennukseni ideologinen lähtökohta on löytää jokaisen voimistelijan omat vahvuudet ja mahdollisuudet ja kehittää niitä mahdollisimman pitkälle. Positiivisen ja jopa hieman ylivertaisen asenteen syntyessä lapset ovat pitelemättömiä ja henkinen kestävyys kovaan harjoitteluun mahdollistuu. Tavoitteena on terve, hyvän itsetunnon omaava, ahkera, sitoutunut ja menestynyt ryhmä urheilijoita. Valmentajan ja voimistelijan keskinäinen kunnioitus ja luottamus toisiaan kohtaan saa aikaan paljon antoisia, hauskoja ja mieleenpainuvia hetkiä. Rakkaus ja intohimo lajiin sekä urheilu elämäntapana vievät pitkälle niin urheilijan uran aikana kuin sen jälkeenkin!

teksti Pauliina Savola