Akseli voimisteli huipputulokseen Itävallan Future Cupissa

26.11.2017

Akseli Karsikas lähestyy kovaa vauhtia voimistelumaailman huippua.

Viikonloppuna kilpailtiin Itävallan Linzissä kansainvälisessä juniorikilpailussa Future Cupissa. Kilpailu on kovatasoinen ja osanottajia oli neljältä eri mantereelta ja useista huippumaista. Mm. Japani, Kanada, Iso-Britannia, Saksa ja Italia olivat edustettuina.

Oulusta oli mukana toista vuotta peräkkäin Akseli Karsikas. Joukkuekilpailussa Suomi sijoittui kahdeksanneksi. Akseli oli henkilökohtaisessa 6-ottelussa 7., rekin 4. ja saavutti permannolla pronssia siistillä ja vaikealla sarjalla. Saavutukset ovat todella hienoja, koska mukana oli kansainvälistä voimistelun kärkeä ympäri maailmaa. Vuosi sitten ero voittajaan oli 13 pistettä, mutta nyt Akseli jäi enään 2,5 pisteen päähän voitosta.

Akseli itse toteaa kisoista - Future Cup on kovatasoinen kilpailu ja sen tasoon nähden olen tyytyväinen tuloksiin. Oli kiva nähdä huippumaiden taso. Ensi vuonna tavoitteena olisi päästä Youth Olympic Games kisoihin Argentiinaan ja EM kisoihin Skotlantiin.

Kilpailu antoi hyviä viitteitä ensi kesän Bakussa järjestettäviä nuorten olympialaisten karsintoja ajatellen. Karsinnoista 17. parasta eurooppalaista, (yksi per maa) 2001-2002 syntynyttä voimistelijaa ansaitsee paikan nuorten olympialaisiin, mitkä järjestetään Argentiinan Buenos Airesissa lokakuussa 2018.

 

teksti ja kuvat Janne Haapajoki

Akseli Karsikas valmentaja Janne Haapajoen kanssa Itävallassa Future Cupissa
Akseli Karsikas valmentaja Janne Haapajoen kanssa Itävallassa Future Cupissa
Akseli Karsikas henkilökohtaisessa 6-ottelussa 7., rekin 4. ja  permannolla pronssia.
Akseli Karsikas henkilökohtaisessa 6-ottelussa 7., rekin 4. ja permannolla pronssia.