Voimistelijoilla ennennäkemätön menestys

Perjantai

Voimistelupäiville lähdettiin aikaisin klo 4.00 Ouluhallin pihalta kohti Espoota. Lapset nukkuivat kiltisti bussissa, suurimmalla osalla oli pitkä kisapäivä edessä. Yhden pysähdyksen ja peräti 8 tunnin jälkeen oltiin vihdoin perillä.

Jo aikaisemmin alkaneessa E-luokan kisassa Nea Nissilä suoritti onnistuneet sarjat sijoittuen nojapuilla peräti viidenneksi!

Seuraavaksi kisattiin B-luokassa. Nuoremmat tytöt saivat tehtyä onnistuneet sarjat, kevään kisojen tuoma kokemus alkoi jo näkyä ja tytöt ylsivät omiin parhaisiin suorituksiinsa. Parhaiten menestyi Malla Montell, joka sijoittui peräti kategorialla VII kahdeksanneksi. Huimaan kategoriaan VI ylsivät Ada Hautala, Veera Keto, Anna Jäväjä ja Liila Kinnunen. Lisäksi kategoriaan V ja IV voimisteli 11 oululaista. Vanhempien kisoissa Iita Mattila ja Jemina Nikula suoriutuivat hienosti ja saivat molemmat kategorian V.

F-luokassa kilpaili neljä oululaista tyttöä eri telineillä. Mitaleille yllettiin puomilla, jossa kultaa otti Milja Pulkkinen ja hopeaa Mari Kuoppala. Milja sijoittui myös nojapuilla kolmanneksi ja Sofia Pulkkinen hypyssä kolmanneksi.

Iltapäivällä kisattiin vielä tyttöjen maajoukkuelinjan 4. ja 5. luokkien kisat. 4. luokassa pyrintöläisistä parhaiten menestyi Sonja Heliö, joka jäi juuri mitaleilta neliottelussa sijoittuen neljänneksi ja sai puomilta kultaa. Fanni Hakopää ja Enna Herva suoriutuivat myös hienosti sarjoistaan. Lopullisiin pisteisiin vaikuttivat eniten puutteet nojapuusarjoissa. Permannolla Enna voimisteli pronssille.

Illalla lähdettiin väsyneinä, mutta iloisina kohti majoituskoulua.

Lauantai

Lauantai-aamu lähti käyntiin C-luokan kilpailulla sekä E- ja F-luokkien joukkuekisoilla. Oulun E-joukkue sijoittui hienosti toiseksi! Smurffeiksi pukeutuneet tytöt olivat Suomen parhaita, sillä voiton vei ainoa ruotsalainen joukkue, Uppsalaflickorna. Mukana oli kaikkiaan 14 joukkuetta. Pyrinnön joukkueeseen kuuluivat Siiri Hakopää, Meri Heikura, Ida Hellsten, Nelli Herva, Ella Immonen, Jessica Laitio ja Peppi Penttilä.

F-luokan ”nörttijoukkue” sijoittui kuudenneksi. Siinä voimistelivat Fanni Hakopää, Sonja Heliö, Enna Herva, Meri-Tuuli Himanen, Mari Kuoppala, Milja Pulkkinen ja Sofia Pulkkinen.F-luokan "nörttijoukkue" Takana vasemmalta Mari Kuoppala, Meri-Tuuli Himanen, Milja Pulkkinen Ja Sofia Pulkkinen. Edessä vasemmalta Fanni Hakopää, Enna Herva ja Sonja Heliö

C-luokan nuoremmat tytöt keräsivät lisää kokemusta tässä luokassa. Parhaiten kisat menivät Venla Palosaarella, joka voimisteli miltei kaikilla telineillä IV kategorian arvoisen sarjan. Virheet nojapuilla rokottivat kuitenkin kokonaispisteitä, niin että lopullinen pistemäärä jäi kategoriaan III.
C-luokan vanhemmissa tytöissä Eda Ailovuo ylsi ensimmäistä kertaa kategoriaan V, eikä jäänyt kauaksi kymmenen parhaan joukosta. Muut oululaiset, jotka ylsivät luokannousuun oikeuttavaan kategoriaan IV, olivat Ilona Kauppila ja Emma Leppänen. Tytöillä on tavoitteena siirtyä ensi kaudelle D-luokkaan.

Poikien 4. luokassa Tatu Lukkarila suoriutui hienosti neljänneksi. Muut 4-luokkalaiset pojat olivat yhdeksänneksi sijoittunut Aleksi Pehkonen, kolmanneksitoista yltänyt Niilo Kallio ja viidenneksitoista tullut Santeri Sotaniemi.

Illalla katseltiin vielä hieno voimistelupäivien iltanäytös ja pyörähdettiin kisadiskossa tanssimassa.

Sunnuntai

Sunnuntaina nuorempien D-luokassa ainoana oululaisena kilpaili Emilia Koiranen ja vanhempien D-luokassa Pirpa Pessala. Samaan aikaan käytiin myös maajoukkuelinjan 2. ja 3. luokkien kisat. Molemmissa oli ennätysmäärä osallistujia, kun muutama vuosi sitten aloittaneelle linjalle on vähitellen päässyt lisää tyttöjä. 2. luokassa oli 24 ja 3. luokassa 26 voimistelijaa.

2. luokassa kilpaili kolme oululaista tyttöä, Peppi Penttilä, Ida Hellsten ja Meri Heikura. Tytöt kisasivat onnistuneet sarjat. Parhaiten menestyi Ida Hellsten, joka sijoittui kolmanneksi ja ylsi yli 33 pisteen suorituksiin. Tämä oikeuttaa luokannousuun 3. luokkaan. Lisäksi Ida sai nojapuilta pronssia.

3. luokassa hopealle ylsi Siiri Hakopää. Siirin yhteispisteet olivat peräti yli 35 ja nousu 4. luokkaan siis suunnitelmissa. Puomilta Siiri sai kultaa kovin pistein 9,85, kun bonusyhdistelmä onnistui. Myös oululaiset Ella Immonen ja Nelli Herva voimistelivat yli nousurajan eli 33 pisteen. Nelli oli hypyn kulta- ja Ella hopeamitalisti. Molemmat saivat bonuksen ansiosta toisesta hypystään yli 10 pistettä. Lisäksi Ella nappasi pronssia permannolta. Jessica Laitio sijoittui neljänneksitoista.


2. ja 3. luokkien tytöt: Takana Jessica Laitio ja Peppi Penttilä. Edessä vasemmalta Ella Immonen, Ida Hellsten, Meri Heikura, Siiri Hakopää ja Nelli Herva

Poikien 2. luokan kisoissa kilpaili seitsemän oululaista. Näistä kymmenen parhaan joukkoon ylsivät Eero Ahonen ja Akseli Karsikas. Joukkueena Pyrinnön pojat sijoittuivat hienosti hopealle. Joukkueita oli kymmenen.

Viimeisenä ennen kotiinlähtöä ehdittiin vielä pyörähtää Asematapahtumassa kahden oululaisen tytön kanssa. Peppi Sundström ja Jenny Laitio keräsivät kokemusta ja ovat valmiita aloittamaan kilpailun B-luokassa syyskaudella.

Kotia kohti ajeltiin pitkälle yli keskiyön. Bussikyytiläiset olivat Ouluun päästyään väsyneitä, mutta iloisia. Suurimpana kysymyksenä pienten tyttöjen suusta kuului: Milloin on seuraavat voimistelupäivät?

Valmentajat kiittävät kaikkia tyttöjä ja poikia hienosta kisakaudesta! Erityiskiitos vielä mukavalle bussikuskille sekä kaikille huoltajille. Nyt on pienen loman vuoro ja sen jälkeen alkaa tehokas kesäharjoittelu ensi kautta varten!

Nea Ollikainen

 

E-luokan joukkueen smurffit: Meri Heikura, Ida Hellsten, Jessica Laitio, Siiri Hakopää, Nelli Herva, Ella Immonen ja Peppi Penttilä


Nuoremmat B-luokkalaiset kisaajat

Asemakisalaiset

Koulumajoittujat kotiin lähdössä