Jannen matka valmentajaksi

11.10.2017

Telinevoimisteluvalmentaja Janne Haapajoki kertoo oman matkansa valmentajaksi.

Olen valmentanut telinevoimistelua 11 vuotta. Kilpailin itse 19 vuotiaaksi asti, mutta siinä jossain vaiheessa tajusin, että minulla on enemmän annettavaa lajille valmentajana. Tiesin, miten monet asiat pitäisi tehdä, mutta en itse niihin pystynyt.

Ouluun muutin Jyväskylästä 2014 eli täällä olen valmentanut päätoimisena nyt kolme vuotta. Minulla on täällä vaimo, lapsi ja toinen on tulossa ensi vuonna. Tehtäväni Oulussa on valmentaa, koordinoida sekä kehittää poikien kilpavoimistelua. Pidän myös seuran sisäisiä koulutuksia.

Olen käynyt Lajitaito III-koulutuksen ja tänä vuonna suoritan Valmentajan Ammattitutkintoa Vierumäellä. Oulussa poikien telinevoimistelu on todella hyvällä tasolla. Meillä on poikia maajoukkueryhmissä ja olemme voittaneet mitaleita JunnuGym, SM, PM sekä muista kansainvälisistä kilpailuista. Tänä vuonna sijoituimme neljänneksi kovatasoisessa nuorten joukkue-SM kilpailussa. Seuran Akseli Karsikas (15) valittiin edustamaan Suomea Itävallassa syksyllä käytävään nuorten Future Cup -kilpailuun ja minut Suomen joukkueen valmentajaksi.

Janne Haapajoki, 25 v.